Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Activiteiten SMI

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

Isotopolis bezocht door de wetenschappers uit de 5es hum

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

Pimp mee je groene speelplaats

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…

Op excursie naar het exotische Mere

14/12/2015

Voor aardrijkskunde trokken de eerstejaars op onderzoek naar de Gotegem en omstreken. Na al het opletten en ontdekken werden ze dan verwend met chocomelk en ander lekkers.

Music maestro!

11/12/2015

Vrijdag 11 december werd de examenreeks voor de eerste graad afgesloten met een muziekquiz. Die werd voorafgegaan door een heuse pizzaslag. De massale opkomst bewees dat het een schot in de roos was. Amusement was het sleutelwoord voor deze namiddag!

Wisselbeker voetbaltoernooi 2e graad gaat naar 4ECA1

17/11/2015

De leerlingen van 4eca1 vochten zich een weg door de zware voetbalcompetitie van de tweede graad SMI-TIS. De laatste uitdager, zusterklas 4eca2, bleek toch een maatje te klein voor het voetbaltalent van 4eca1. Met twee tegen nul floot hoofdscheidsrechter/organisator Niels Lacroix de wedstrijd af. Een spontaan applaus brak uit over de hele speelplaats. De juiste ploeg had gewonnen,…

Westhoek bezocht door 5es TIS

10/11/2015

Op dinsdag 10 november, de dag voor Wapenstilstand, gingen de leerlingen van het vijfde jaar op studie-uitstap naar de Westhoek. Op het programma stond een bezoek aan de klassieke herdenkingsplaatsen: Tynecot, de Menenpoort, Bayernwald, Pool of Peace en Langemark. Verder werd er een uitgebreid bezoek gebracht aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke.

Hij komt, hij komt ...

10/11/2015

Omdat we onze schoolnaam alle eer moeten aandoen, kwam op 10 november Sint-Maarten langs op het Sint-Maarnteninstituut. De oude man had uiteraard wat lekkers mee voor de brave kindjes ...

Antwerpen, barok, renaissance en de vierdes hum

29/10/2015

Met een lekkere herfstzon genoten de vierdes van hun ontdekkingsreis naar barok en renaissance in dé havenstad van Vlaanderen. Na de wandeltocht en de kathedraal, een zoektocht in het mas en dan weer ecologisch verantwoord naar huis ... met de trein.

Onthaal en PR verzorgen onthaal op wijnbeurs MEGAVINO

26/10/2015

Ook dit jaar werden we gevraagd om met de leerlingen van Onthaal en PR het onthaal te verzorgen op MEGAVINO, ‘de grootste internationale wijnbeurs van de Benelux’. Deze vond plaats in paleis 1 van Brussels Expo en ging door van vrijdag 23 tot en met maandag 26 oktober 2015. Dhr. Alain Bloeykens, bekend wijnjournalist en organisator van dit vierdaags gebeuren, stelde…

Zuiddag laat leerlingen los in het échte leven

22/10/2015

Op 22 oktober 2015 namen ruim 140 leerlingen uit het zesde jaar Technisch Instituut Sint-Maarten en het Sint-Maarten Instituut deel aan zuiddag. Langs deze weg zamelden zij geld in voor de cacaoboeren in Nicaragua.

Sint-Maartenhappening very happy

21/10/2015

Onder een droge herfstzon renden alle leerlingen opnieuw het terrein op de Osbroek op en af. De traditionele voetbalmatchen tussen jongens, meisjes en leerkrachten TIS - SMI, werden beslist in het voordeel van het SMI. Wie klaar was met de cross kon zich inlichten over acties van de NGO's voor derde en vierde wereld. Wie daarna nog zin had in fysieke inspanningen kon zich…

Bezinning 6WWb in Affligem

20/10/2015

Niet dat ze elkaar nog moeten leren kennen, maar een dagje reflecteren over wat de toekomst brengen zal. De bezinning van de zesdes een mooie afronder van zes jaar leefsleutelen.

Scholierenparlement Aalsterse scholen - Kras in actie

20/10/2015

Met een tweede vergadering is het scholierenparlement van de Aalsterse scholen nu echt van start gegaan. "Onze Sergio (6MWE)" liet duidelijk van zich horen, samen met zijn twee andere volksvertegenwoordigers, Yoni(6EWI) en Tibo(6MWE) trokken ze van leer in een geanimeerd debat rond werk voor en investeren in de derde wereld.

Turkse moskee ontvangt 3es SMI

19/10/2015

De moskee van de Binnenstraat werd bezocht door de leerlingen van de 3es. In gastvrije moskee werden ze ingeleid in de moslimcultuur, het bezoek werd afgesloten met een lekker glaasje gastvrije appelthee.

Filmforum SMI-TIS gaat internationaal

12/10/2015

Een Belgische kaskraker ingeleid door de regisseur zelf! Is dit het Gentse filmfestival? Neen, SMI-TIS filmforum nieuwe stijl, dankzij de begeesterde werkgroep film op school kwam regisseur El Arbi zelf zijn film Image inleiden. De "slimste mens ter wereld" nam zelf de tijd voor enkele "selfies" met onze enhousiaste leerlingen. Top-film-moment op onze school.

Vierdes SMI oefenen kunstgeschiedenis in Aalsterse binnenstad

09/10/2015

Om hun eindtermen lokale kunstgeschiedenis te halen trokken de vierdes SMI al tekenend door het centrum van Aalst, op zoek naar gebouwen van de 15e tot de 19e eeuw.

De eerstejaars op onderzoek

06/10/2015

De eerstejaars trokken voor geschiedenis en natuurwetenschappen op onderzoek naar Goyet en Mozet. In Goyet werd onder begeleiding bekeken hoe de neanderthalers leefden. In Mozet deden ze een uitgebreide biotoopstudie waarbij proper blijven niet meteen een vereiste was.

5es TIS op driedaagse in de Ardennen (HANa en BHI)

05/10/2015

De leerlingen van 5 handel a en 5 informatica beheer vertrokken op 5 oktober 2015 voor drie dagen naar de Ardennen. Via allerlei activiteiten leren ze elkaar beter kennen.

De tweedejaars op ontdekking in de sportwereld

02/10/2015

Het weer was ons gunstig gezind op vrijdag 2 oktober. Onder een zonnige hemel maakten de tweedejaars kennis met een heleboel sporten die normaal niet op het programma staan. Van yoga tot hiphop tot parcours tot ... Voor elk wat wils!

B2B met 5es hum en tis naar de échte Ardennen

14/09/2015

Op drie dagen elkaar leren kennen, op 120 km van huis, na 14 km te voet door een bergvallei, met rugzak, slapen in een oud molenhuis op 500 meter hoogte. Wat een opgave, om nog te zwijgen over de gietende regen. En toch lukte ook dit jaar het opzet, de start van de derde graad zullen de deelnemers niet snel vergeten. Bekijk de verschillende foto-albums.

Ontmoetingsdag derdes onder nazomerzon

11/09/2015

Onder een stralende nazomerzon trokken de derdes naar Oordegem. Niet alleen om te sporten en gekke spelletjes uit te proberen, maar vooral om elkaar beter te leren kennen in de nieuwe klasgroepen.

Sportdag 5es hum in Puyenbroek

06/09/2015

Nieuwe sporten aanleren met als toppers schermen en golfen. De klastitularissen en leerlingen van de vijfdes gingen sportief hun eerste week in.

Sportdag 4es hum hoog in Hekelgem

06/09/2015

In de bossen van Hekelgem probeerden de vierdes hun grenzen te verleggen op de klimmuur, de klimbalken, de klimbruggen, de deadride, ... Voor wie graag foto's bekijkt: er staan drie albums voor u klaar.

Sportdag 6es hum - avontuur aan de Gavers

03/09/2015

Eerst een indrukwekkende fietstocht naar Geraardsbergen en daarna zich toeleggen op rugby, kubben, kanovaren... Zo genoten de zesdes van hun laatste sportdag.

Nieuw schooljaar, nieuwe klassen, nieuwe vrienden ...

03/09/2015

Na de stress van de eerste schooldag op een nieuwe, grote school konden de eerstejaars elkaar wat beter leren kennen op de ontmoetingsdag. In en rond de school werd de basis voor een goede klassfeer gelegd.

Let’s fluo!!

23/06/2015

Dit jaar verliep de afsluiter van de eerste graad in het thema 'fluo'. Binnen dit thema kregen ze naast lekker vlees van de barbecue ook allerlei spelletjes en een heuse fuif op hun bord. Alle examenstress werd weggespeeld, gegeten en gedanst. Zo werd de vakantie al een beetje ingezet.

Beat the teachers FINAL DAY: stand lln.-lkr. 4 - 5

22/05/2015

Stand na dag 4 en tevens de eindstand van BEAT THE TEACHERS 2: LLN 4 - LKN 5. Dankzij een forfait van de leerkrachten en een spannende volleybalmatch kwamen de leerlingen toch nog bijna voorbij de leerkrachten. Maar helaas, misschien lukt het hen volgend jaar?

Beat the teachers DAY THREE: stand lln.-lkr.  1 - 5

21/05/2015

Met een basketbalmatch en een "kubben"-wedstrijd trokken de leerkrachten de punten opnieuw naar zich toe.

Beat the teachers DAY TWO: stand lln.-lkr.  1 - 3

19/05/2015

Ondanks een natte start, gingen de leerkrachten en leerlingen toch in de clinch. Dankzij de inzet van de oude glorie van het TIS-voetbal, Karel Coppens, wonnen de leerkrachten "muurken stamp". Daarna wonnen de leerkrachten dankzij de zitvlakken van de heren Coppens en Lacroix een indrukwekkende en spannende "stoelendans". Gaan de leerlingen aanstaande donderdag deze achterstand…

2es SMI beoefenen wiskunde langs de Dender

19/05/2015

Met de fiets naar Gijzegem en daar en onderweg aardrijkskunde-LO-wiskunde oefenen, een vermoeiende dagtaak.

Beat the teachers DAY ONE: stand lln.-lkr.  1 - 1

18/05/2015

Vandaag wonnen de leerkrachten van de leerlingen bij het touwtrekken, de voetbalmatch werd echter met 5-1 gewonnen door de leerlingen. Ondertussen konden de talrijke toeschouwers genieten van een ijsje. De leerlingenraad van de tweede graad nodigt bij deze ook allen uit op de volgende drie spelmiddagen.

Tijd om eventjes na te denken over het jaar

05/05/2015

Op de laatste leefsleuteldag van dit schooljaar zochten de leerlingen van het eerste jaar naar de juiste manier van communiceren (met elkaar, met leerkrachten, met ouders, met onbekenden ...) en dit zowel online als offline. Ook werd er even nagedacht of het eerste jaar nu al geweest was wat ze er van verwachtten. Om de hersenen ook af en toe wat rust te gunnen, werd dit alles…

Gent bezocht door derdes

30/04/2015

De derdes bezochten de binnenstad van Gent, ze speelden zelf voor gids. Daarbij maakten ze gebruik van de info verzameld tijdens de lessen geschiedenis. De leerkrachten Nederlands beoordeelden ter plaatse de gidsen in spe.

Boulogne-sur-mer, nieuwe bestemming 6es SMI

30/04/2015

Met de combinatie Frans-aardrijkskunde bezochten de 6es SMI voor hun laatste studiereis de Franse kapen voorbij Calais en oefenden daarna hun schoolfrans in de praktijk in de havenstad Boulogne-sur-mer.

Aachen, eerste Duitse stad voor vele vijfdes

30/04/2015

De vijfdes maakten kennis met  het Duitse Aachen en konden zo hun schoolduits eens uittesten in de praktijk.

Waterloo en Mons voor 4es SMI

28/04/2015

Op bezoek op het 200-jarige slagveld van Waterloo werd de leerstof van geschiedenis mooi afgesloten door de 4es SMI. Daarna was het testen van het schoolfrans in de culturele hoofdstad van Europa, Mons. Ook werd er in Bergen geoefend op oriëntering, want i.p.v. braaf de leraar te volgen moesten de leerlingen zélf op zoek naar antwoorden (in het Frans) doorheen…

Nieuwe sporten en spelletjes voor de eerstejaars

27/04/2015

De weergoden waren ons iets beter gezind dan vooraf gevreesd en dus vertrokken de eerstejaars samen met de vijfde en zesde leerjaren op een uitdagende sportdag. Een deel daarvan vond plaats in en rond de school waar de leerlingen allerlei niet zo alledaagse sporten uitprobeerden (zwerkbal, acrogym, yoga, extreme basketball ...). Een tweede locatie was het voetbalplein van Eendracht…

Talent te over op Nachtlawaai 2015

25/04/2015

Naar jaarlijkse gewoonte boksten de artistieke talenten uit de eerste graad een editie van Nachtlawaai in elkaar. Op zaterdag 25 april werd het auditorium van onze school 2 gevuld met vrienden en familie van de artiesten. Zij konden genieten van een programma vol dans, zang en poëzie, aan elkaar gepraat door de 4 bevallige presentatoren. Slotsom was dat iedereen met een…

Sporten met de zon als toeschouwer

21/04/2015

Onder een stralende zon mochten de leerlingen van het tweede jaar kennismaken met sporten die buiten het LO-pakket vallen. Zo werd er ondermeer geproefd van beachhandbal, frisbee, yoga, smashbal, mini-tennis ... En of dat naar meer smaakte!

Italia door 6es TIS

07/04/2015

Met een hoogcultureel programma, van Pompeï tot Rome, sloten de zesdejaars TIS hun middelbare studies af. Dankzij het weer en de avondanimatie werd het ook dit jaar een topreis.

Griekenland met de zesdes SMI in de paasvakantie

06/04/2015

De middelbare studies afsluiten met een denderende reis naar Griekenland of Spanje. Traditiegetrouw was dit jaar Griekenland aan de beurt, zowel de top-sites stonden op het programma als de eilanden. En kijk er de foto's maar op na: niet de lente maar de zomer verwelkomde onze leerlingen op de Griekse eilanden.

Londen met de 3es in de paasvakantie

06/04/2015

Deze vierdaagse trip bracht de leerlingen van de derdes bij alle "highlights" van Londen.

Peter-meterproject viert Pasen in sporthal

03/04/2015

Het peter-meterproject, waarbij leerlingen van de 5es zich bekommeren om leerlingen van 2es, ging normaal de laatste vrijdag voor de paasvakantie naar het park. Helaas zat het weer tegen, maar dankzij onze uitgebreide sportinfrastructuur konden de spelletjes met leerlingen van 2es én 5es toch gewoon doorgaan. De leerlingen van de vijfdes hadden er geen probleem…

Quiz leerlingenraad sluit examenweek mooi af!

29/03/2015

Met een quiz een examenweek afsluiten? De leerlingen van 4es en 3es zagen dit zeker zitten! Een quiz gemaakt door en voor leerlingen! De gelukkige winnaars die u kan ontdekken op de foto's gingen vrijdagavond elk naar huis met een bon voor een leuk avondje in de cinema.

Shani wint prijs Auschwitzstichting

19/03/2015

Voor de tweede maal in 3 jaar tijd behaalt een leerling uit het Sint-Maarteninstituut de eerste prijs in de wedstrijd van de Auschwitzstichting. Shani De Schepper uit 6 Moderne Talen Wetenschappen behaalde de hoofdprijs in de categorie ‘tekening-schilderij’. De opgave van dit jaar luidde “Vluchtten kan niet meer?!”. De prijs bestaat zoals gewoonlijk uit een 5-daagse…

Aprés SMI&TIS groot feest voor de jonge oud-leerlingen

13/03/2015

Vrijdagavond de dertiende maart Aprés SMI&TIS, stond er op facebook. Voor de rest maakten de heren Heymans en Bogaert geen reclame voor hun jonge oud-leerlingenfuif. In de zaal Cinema op de Hopmarkt was het dus toch een beetje bang afwachten of onze jonge oud-leerlingen gingen opdagen. Maar geen probleem vanaf 10u30 stroomden de iets oudere, dikkere, knappere,…

Opendeurdag Eerste graad SMI & TIS groot succes

08/03/2015

Ondanks de eerste lentedag kreeg onze school op onze opendeurdag van de eerste graad veel volk over de vloer. Extra-blikvangers was het museum "Het Klein College en Wereldoorlog I" alsook de WO I-opstellingen van het interactief theaterstuk "19 in 14". Net als de vorige jaren kregen ouders deskundige uitleg van leerkrachten en daarna een even deskundige rondleiding…

Gulle koffiestop/ontbijt voor Broederlijk Delen

06/03/2015

Om de campagne van Broederlijk Delen te steunen organiseerde de leerlingenraad een koffiestop/ontbijt op vrijdagmorgen 6 maart. De opbrengst gaat naar het project Peru, voor meer info probeer de site van Broederlijk Delen. De leerlingenraad dankt ook bij deze alle gulle gevers.

SMI-ROCK & BEATS op 28 maart 2014

05/03/2015

SINT-MAARTENINSTITUUT LEERLINGENRAAD 3e GRAAD HUMANIORA SMI-ROCK & BEATS op 28 maart 2014 in COSA NOSTRA, CIRQUE MYSTIC, CASA ROMERO Dit jaar organiseert de Leerlingenraad van de 3de graad van de Humaniora-afdeling van het Sint-Maarteninstituut voor de 20e keer SMI-ROCK. Voor deze jubileumeditie keren we terug naar de succesformule van eind de jaren '90: een combinatie…

5es SMI beleven Aalst in WO1

05/03/2015

Met een eigen tentoonstelling, een eigen reenactment, een eigen GPS-spel WO1 herbeleven in Aalst? Velen keken verbaasd, maar het werd toch een voltreffer, allen vonden de dag top, alhoewel het middagmaal in de vochtige koude schuilkelder op SMI-2 voor sommige leerlingen iets té realistisch was. Een dag in een oorlog om niet te vergeten.

Scholierenploeg volleybal meisjes haalt het nipt niet

04/03/2015

Woensdag 4 maart 15 "volleybaltornooi stad Aalst": De Scholierenploeg meisjes bestond uiteindelijk uit 3 zesdejaars: Anaïs De Rick, Cato De Backer en Siska De Baere, gelukkig aangevuld door Ines Van Styvendael en Iris Emic uit de 3des. Deze onvolledige ploeg ( 5 spelers ipv 6) behaalde vlot de overwinning tegen 2 ploegen van het Atheneum. De finale tegen het " groot college"…

Parijs bezocht door 4es SMI & TIS

19/02/2015

Viermaal trok Kristof Dossche, leerkracht Frans, met de vierdes humaniora al naar Parijs. Tijd voor de Grote Sprong Voorwaarts en daarom nam hij er dit jaar nog eens vijftig leerlingen van de TIS bovenop. De vierdes van TIS en SMI deden de Lichtstad alle eer aan door de toeristische hoogtepunten te bezoeken van de "bateaux mouches" tot de "tour Eiffel". Ook al zat het weer…

18e Nacht van de Valse Katten zet traditie voort

31/01/2015

Met een hele reeks van muzikale, humoristische en danskundige hoogstandjes toonden de leerlingen ook dit jaar dat een school meer is dan leren alleen. Het avondvullend programma gaf alle leerlingen van derdes tot zesdes de kans om hun talenten te tonen. De felicitaties van de directie zijn hier zeker op hun plaats. Bekijk de foto's voor een sfeerbeeld.

In de huid van Asterix, Obelix, Caesar en Cleopatra

27/01/2015

De tweedejaars trokken in het kader van de lessen geschiedenis naar Velzeke. De dag bestond uit twee grote delen. Het eerste deel was een rondleiding in het Gallo-Romeinse museum. Deel twee was een kledijproject waarbij de leerlingen de kledij van toen mochten aantrekken. Uiteraard zorgde het tweede deel voor iets meer hilariteit dan het eerste maar interessant was het zeker…

55e interscholentornooi basketbal voor jongens 14 januari 2015

19/01/2015

De scholieren pakten het brons op het 55e basketbaltoernooi interscholen in de sporthal Faluintjes. Onze miniemen deden nog beter en werden eerstes! Klik op de titel en lees het gedetailleerde sportverslag van de journalisten Dirk Verschaeve en Jochen Claus. Proficiat aan alle deelnemers.

Wiskunde Olympiade Ronde 1

14/01/2015

De eerste ronde van de wiskunde olympiade trok ondanks de vrije woensdagnamiddag behoorlijk wat leerlingen aan. De uitdaging "wie is de beste wiskundige leerling van Vlaanderen" heeft op onze school nog altijd veel aanhang. En niet alleen onder de leerlingen, zoals uit de foto's blijkt probeerden ook onze jongste leerkrachten wiskunde hun kennis uit.

Romeinse soldaat bezoekt SMI

06/01/2015

Voor de leerlingen van de Latijnse klassen van de tweede graad begon het tweede semester met een kennismaking met een Romeinse soldaat. Soldaat Quintus, zo heette hij, vertelde over het dagelijkse leven van een Romeins soldaat, de kledij en de voorwerpen van toen. Terwijl hij spannend vertelde over veldslagen en oorlogsvoering, kleedde hij zich om tot een legioensoldaat. Af…

Vrijdag 19 december 2014 het afscheid van directrice Christine Hoogewys

26/12/2014

Om 11u15 werd de directrice, die van niks wist, op haar bureau op haar laatste werkdag afgehaald met trommelaars. Met een erehaag van leerlingen uit de eerste graad ging het via SMI-1 naar de sporthal op SMI-2. Onderweg kreeg ze dertig rozen, voor de dertig jaren directrice-dienst. In de sporthal werd ze verwelkomd door alle 1400 leerlingen van SMI&TIS. De leerlingenraad…

4ECB & 4ECA3 winnen middagvoetbal 2e graad

23/11/2014

Met een overtuigende 8 - 2 wonnen de voetballers van 4eca3&4ecb hun finalematch tegen 4eca2. De scheidsrechter P.Dossche feliciteert de deelnemers aan dit toernooi voor hun fair en technisch hoogstaand spel.

Zij wonnen al hun matchen!

19/11/2014

Woensdag 19/11 ging in De Faluintjes het badmintontornooi door voor scholieren jongens. Drie koppels waren paraat om de eer van SMI/TIS te verdedigen: Van Gindertalen Tibo, Van Overwaele Dries, Vanhelmont Thomas, Bogaert Kasper, Wellekens Lars en Vander Eecken Andres. Door het grote aantal deelnemers gingen alleen de reekswinnaars naar de volgende ronde. Zo bleven alleen Lars…

Leefsleutelen maar!

06/11/2014

Ondertussen zijn we twee maanden bezig op de nieuwe, grote school. Tijd om elkaar op een andere manier te leren kennen. Binnen het thema zelfvertrouwen vlogen de complimentjes in het rond. Het schaamrood op de wangen kwam dan weer tevoorschijn als het onderwerp 'puberteit' werd aangesneden... Een leerrijke maar toch vooral zeer leuke dag!

Op ontdekking naar Goyet en Mozet voor de eerstejaars

14/10/2014

Om geschiedenis nog echter te maken en natuurwetenschappen eens echt in de natuur te beleven, gingen de eerstejaars naar Goyet en Mozet. In Goyet werden ze door de grotten gegidst maar het hoogtepunt was ongetwijfeld toen de gids toonde hoe de mensen vroeger vuur maakten. Blijkbaar is daar meer voor nodig dan de tekenfilms laten uitschijnen ... Deel 2 van de dag vond plaats…

Sint-Maartenhappening loopt, voetbalt, speelt,... voor het Zuiden

08/10/2014

Onder dreigende onweerswolken leverden leerlingen en leerkrachten van SMI en TIS de zoveelste sportieve editie af. Er werd opnieuw hardgelopen door alle leeftijden, er was animatie in het skaterspark, de ngo's waren present, floorball werd geïntroduceerd, en de voetbalmatchen tussen SMI en TIS kregen veel belangstelling. Dit jaar overwon bij…

De tweedejaars op ontmoetingsdag

11/09/2014

Op 11 september was het aan de tweedejaars om elkaar nog wat beter te leren kennen.  Het eerste deel van de dag vond plaats in hun eigen klaslokaal en met hun eigen klastitularis. Daar verliep alles relatief rustig zondanig dat ze nog voldoende energie hadden voor de rest van de dag. Het intensievere gedeelte startte met een wandeltocht naar sportcomplex 'De Ommegang'…

Ontmoetingsdag van de eerstejaars

02/09/2014

In en rond de stadskern van Aalst leerden de nieuwe eerstejaars hun medeleerlingen een beetje beter kennen. De eerste stenen van een goede klassfeer werden gelegd door allerlei uitdagende opdrachten te voltooien.

Afsluiter eerste graad: WK Brazilië

20/06/2014

Om alle examenstress van zich af te schudden, konden de leerlingen van de eerste graad zich helemaal laten gaan op de afsluiter. Dit jaar was het thema – hoe kan het ook anders – WK Brazilië. Na het laatste examens werden ‘The games’ geopend. De leerlingen speelden een hoop spelletjes en konden daarbij jetons verdienen. Wie op het einde het meeste…

Beat the Teacher

19/05/2014

Een week lang gaan elke middag leerkrachten en leerlingen op diverse wijze in de clinch. Klik op de titel en zie een filmpje met de "hoge hakken - run" van de dames.

Opendeurdag voor 2e en 3e graad groot succes

10/05/2014

Na de opendeurdag voor de 1e graad op 16 maart, was op 10 mei de 2e en 3e graad aan de beurt. Zowel leerlingen van SMI als TIS, als leerlingen van buiten de school, grepen de kans aan om na te gaan welke richtingen onze scholen te bieden hebben.

Sportdag 3es op zoek naar nieuwe groepsactiviteiten

09/05/2014

Begin mei trokken de 3es naar Oordegem, om er een hele reeks groepsactiviteiten te beoefenen, op de foto's zie je 3WET aan het werk.

Aachen met de vijfdes van het SMI

06/05/2014

Met de doelstelling het "school-Duits" uit te testen in een "Deutsche" omgeving, trokken de 5es van het SMI naar Aachen voor een dagje "Deutsch reden".

Osbroek biologisch onderzocht door 4es SMI

05/05/2014

Gewapend met schopjes, netjes, herkenningskaarten, licht- en andere meters, ... trokken de vierdes naar de moerassen van de Osbroek om hun biologische kennis te toetsen aan de praktijk.

Originaliteit troef op de sportdag van de eerstejaars

29/04/2014

Op 29 april vertrokken alle eerstejaars op een sportief avontuur samen met het vijfde en zesde leerjaar van onze lagere scholen. De dag was op te delen in twee grote delen. Eén daarvan speelde zich af op verschillende plaatsen binnen de schoolgebouwen. De leerlingen konden proeven van veel sporten waarmee ze daarvoor nog niet in aanraking kwamen: dodgeball, boogschieten,…

Journée découverte à Liège pour les élèves de la quatrième

29/04/2014

Leerlingen van de vierdes bezochten Luik in het kader van de lessen Frans. Na een lange treinreis langs de taalgrens, werden de hoogtes en laagtes van de Maasstad bezocht. Vervolgens de "Cathédrale" en voor de Latijnse klassen het Romeinse Archéoforum onder de "Cathédrale". De wetenschapsklassen trokken naar het musée de la Science voor een hele…

SMI ROCK n°19

27/04/2014

Met Organised Chaos, The Fugitives, Roal Flush en tot slot Eleven-O-Seven, werd de SMI-Rock-traditie voortgezet in het jeugdhuis Terlinden.

Nachtlawaai Frontaal: een schot in de roos

26/04/2014

Nachtlawaai 2014 stond in het teken van WO I en werd ‘Nachtlawaai Frontaal’ gedoopt. Zang, dans en poëzie werd allemaal aan elkaar gepraat door de presentatoren. De leerlingen zetten een praktisch foutloze prestatie neer. Het harde werk heeft volgens het publiek zeker een boeiende show opgeleverd. Volgend jaar opnieuw!

6es TIS ontdekken Italië van Napels tot Rome

19/04/2014

Napels zien en feesten tot in Rome, onder deskundige leiding van de leerkrachten van het Technisch Instituut Sint-Maarten, bezochten de laatstejaars van TIS alle kunst en natuur tussen de Vesuvius bij Napels, over Montecassino tot het Colloseum van Rome.

Catalunya - dé eindejaarsreis van 6es SMI

17/04/2014

Onder de deskundige leiding van de heer Guy Backaert trokken de zesdes van het SMI naar Spanje, in en rond Barcelona werd kunst en cultuur grondig onderzocht.

London visited by the “derdes”

10/04/2014

Met de paasvakantie brachten de 3es van SMI&TIS vier dagen door in de wereldstad Londen, met een druk én cultureel programma werden de dagen gevuld. In het foto-album enkele voorbeelden van de days & nights in London.

Peter-meter-project 2es-5es wordt Paashaasproject

04/04/2014

Met de paasvakantie voor de deur werden de peters en meters van de vijfdes opnieuw zeer actief! Ze trokken met hun pete-en metekindjes naar de Osbroekterreinen en stadspark voor een picknick annex spelnamiddag. In de fotoreeks enkele paashaasindrukken.

QUIZ is BACK ! De traditie gered door leerlingen 2e graad

28/03/2014

Sinds december waren Laure, Sergio, Margarita en Jarno met hulp van leerkracht Dilys Noé elke donderdagmiddag (en de laatste weken bijna elke middag), bezig met het in elkaar knutselen van een leerlingenquiz. Met 15 ingeschreven ploegen (80-tal leerlingen) werd vrijdagavond de examenweek van vierdes en derdes niet afgesloten met duistere activiteiten in duistere stadskroegen,…

Wetenschappers aan het werk

28/03/2014

De wetenschappers van de 6es sloten de partiële examens af met enkele spectaculaire proefjes. Voor hun onderzoekscompetenties voor wetenschappen moesten de leerlingen in groepjes van twee (of drie) een proef voorbereiden en uitvoeren. Proeven die over langere tijd liepen (bv. rijpen van fruit, rotten van vlees) waren al afgerond, en daarvan moest het verslag nog geschreven,…

30ste interscholentornooi -Aalst voor tafeltennis met SMI-GOUD

19/03/2014

Het 30ste interscholentornooi -Aalst voor tafeltennis had plaats in de sporthal van Denderdal te Erembodegem. Gelukkig dat onze school nog miniemen heeft want de enige ingeschreven kadet en scholier stuurden hun kat. De miniemen waren echter met 5 jongens en 2 meisjes vertegenwoordigd. EN we hebben 2 x goud binnengehaald door Silke Vandenberghe uit 2 MOWe en Michiel Baert uit…

Opendeurdag 1e graad SMI-2 GROOT SUCCES!

16/03/2014

De opendeurdag van de eerste graad SMI & TIS was een groot succes, veel bezoekers genoten van de deskundige uitleg en van de sympathieke rondleiding door de leerlingen zelf. Enkel het inschrijversteam had minder tijd om te genieten want het had de handen vol met het ijverig inschrijven van de zeer talrijke nieuwe smi-ertjes.

Koffie drinken voor het goede doel

14/03/2014

De leerlingen van SMI & TIS konden hun vrijdagmorgen starten met een walking ontbijt met koffie en chocomelk, mits een kleine bijdrage voor het goede doel : Broederlijk Delen 2014!

Volleybal leerkrachten halen tweede plaats

12/03/2014

Niet alleen de leerlingen van het SMI doen aan schoolcompetitie, ook de leerkrachten staan hun mannetje/vrouwtje.

5es SMI in Vlaamse Velden of erboven

11/03/2014

De vijfdes van het SMI keken vanop de IJzertoren uit over de Vlaamse Velden, waarna ze met gids deskundig door de vernieuwde tentoonstelling werden geleid. Ook Bayernwald en Tyne Cot ontbraken niet op het appel.

Sportdag 2es zowel indoor als outdoor

11/03/2014

Op diverse locaties probeerden de tweedes totaal onbekende schoolsporten uit. Kijk er maar het fotoalbum op na: van hockey over tennis tot judo!

6es SMI trotseren de zeevlam aan Pas de Calais

11/03/2014

In de vochtige zeemist trokken de 6es van het SMI op zoek naar aardrijkskundige kennis bij de falaises van Pas-de-Calais.

Wiskunde Olympiade gaat van start

15/01/2014

Op woensdagnamiddag 15 januari bleven de wiskundig getalenteerden na op school. Doel : zich meten met alle Vlaamse leerlingen op het vlak van wiskunde. Op 12 maart volgt ronde 2 voor hen die op 15 januari de top haalden. Om te zien hoe moeilijk het was kijk je best eens naar het foto-album. Voor extra info ga je naar de website : https://www.vwo.be/vwo/2013-2014