Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Wetenschappers aan het werk

De wetenschappers van de 6es sloten de partiële examens af met enkele spectaculaire proefjes.

Voor hun onderzoekscompetenties voor wetenschappen moesten de leerlingen in groepjes van twee (of drie) een proef voorbereiden en uitvoeren. Proeven die over langere tijd liepen (bv. rijpen van fruit, rotten van vlees) waren al afgerond, en daarvan moest het verslag nog geschreven, kortere proeven werden vrijdagnamiddag uitgevoerd.


 

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…