Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

SMI-ROCK & BEATS op 28 maart 2014

SINT-MAARTENINSTITUUT LEERLINGENRAAD 3e GRAAD HUMANIORA

SMI-ROCK & BEATS op 28 maart 2014 in COSA NOSTRA, CIRQUE MYSTIC, CASA ROMERO

Dit jaar organiseert de Leerlingenraad van de 3de graad van de Humaniora-afdeling van het Sint-Maarteninstituut voor de 20e keer SMI-ROCK. Voor deze jubileumeditie keren we terug naar de succesformule van eind de jaren '90: een combinatie van een serie optredens met een stevige fuif die we vanaf nu zo heten:SMI-ROCK & BEATS.

Klik op titel of affiche en maak kennis met het programma.

Het muziekfestival, dat plaats vindt op zaterdag 28 maart 2015, heeft in de loop van die 20 jaar een stevige reputatie opgebouwd in het Aalsterse rockwereldje. Omdat we geen enkele muziekstijl willen uitsluiten en vooral omdat we de feesteditie met zoveel mogelijk mensen willen vieren, keren we terug naar het centrum van de Stad Aalst en meer bepaald naar het Rozemarijnstraatje. De rock-optredens zullen doorgaan in de Cosa Nostra terwijl de fuif met alle mogelijke beats zal plaats vinden in de Cirque Mystic. Voor diegenen die het tussendoor wat rustiger willen, staan ook de deuren van de Casa Romero open.

We zitten na 20 jaar nog steeds bij onze hoofdbedoeling: Rock van en voor de Aalsterse jeugd (en meer bepaald leerlingen en oud-leerlingen van het Sint-Maarteninstituut) met achteraf een gezellige fuif waarop naast een top-DJ ook jongeren draaien die nu op de school zitten of oud-leerling zijn.

Het programma ziet er in zijn huidige vorm als volgt uit:

• Tussen 18u30 en 23u treden in Cosa Nostra groepjes van het SMI op. Aangezien het om een jubileumeditie gaat, hebben we ook groepen uitgenodigd die in de afgelopen 20 jaar ooit op ons podium gestaan hebben en nu nog steeds actief zijn. Ze brengen elk een optreden van zo'n 40 minuten met een selectie uit hun eigen repertoire. Het gaat om Handsome Hookers (jonge rockabilly groep), Organised Chaos (brengt eigen werk, heavy metal), Cizin (brengt ook enkel eigen werk: thrash metal) en Royal Flush (brengt vooral eigen rocknummers maar ook enkele covers).

• Om 23u30 treedt als hoofact Black Tolex op. Dit is een Belgische bluesrock band uit Anzegem. Sinds hun eerste EP in 2013 werkte de band zeer hard aan hun carrière waardoor hun songs op Studio Brussel werden gedraaid en ze een akoestische sessie speelden op Life!TV (Telenet) die in België en Nederland werd uitgezonden. In 2014 verzorgden ze het voorprogramma van Beth Hart in de grote zaal van Ancienne Belgique en van Idiots in Het Depot. Ook Nederland ontkomt niet aan de greep van Black Tolex. Hun passage op Weitjerock opteerde eind 2013 in een tour door Nederland die zeer gesmaakt werd. In februari is hun debuutalbum (geproduceerd door Ace Zec) uitgekomen.

• Vanaf 21u gaat de BEATS-FUIF door in Cirque Mystic met volgende dj's: DIBBS, Walter & Pierre, Johnny DC (gekend van Studio Brussel en vaak met Linde Merckpoel als DJ-duo aan het werk) en Malsie & Simon.

Vermelden we verder nog dat de eventuele winst die SMI-ROCK oplevert door de leerlingenraad nuttig besteed wordt. Een paar voorbeelden van investeringen: banken op twee speelplaatsen, twee immense graffiti op speelplaatsen, inrichting van leerlingenraadgang, schilderen van muur (45 meter lang) naast de Sint-Jozefskerk die we nu aankleden met enorme foto's gemaakt door leerlingen of leerkrachten in het kader van jaarlijkse fotowedstrijden rond bepaalde thema's, financiering van mega-nieuwjaarsreceptie voor alle leerlingen en personeelsleden ( = zo'n 1500 personen!) van de school.

We kunnen stellen dat deze manifestatie geen gelijke kent in het Aalsterse: Geen enkel ander muziek- en fuifgebeuren dat gericht is tot een secundair onderwijspubliek en ook bijna uitsluitend door humaniorastudenten georganiseerd wordt, kan immers terugblikken op een 20 jaar lange traditie. Het groot succes van deze organisatie is deels te wijten aan de inzet van de leerlingenraad 3e graad HUMANIORA, deels aan de traditie waarop het gebeuren intussen kan terugblikken, maar ook, en misschien vooral, aan de aandacht die eraan besteed wordt in de pers. In de voorbije jaren werden er inderdaad al vaak artikels voor en na het gebeuren in de Aalsterse pers gepubliceerd en dat verheugt ons ten zeerste. De kosten voor de organisatie van een dergelijk evenement lopen echter hoog op. Daarom is het voor ons belangrijk zo veel mogelijk ruchtbaarheid te kunnen geven aan onze organisatie zodat er zoveel mogelijk geïnteresseerden komen opdagen. Daar kan u ons bij helpen. Zou u deze organisatie willen vermelden in uw krant, tijdschrift of op uw zender? Op vrijdag 13 maart wordt op de speelplaats Studie van het Sint-Maarteninstituut (Indien men de ingang in de Vrijheidstraat neemt, is dit de eerste speelplaats die men tegenkomt aan het einde van de gang) een persvoorstelling gegeven van 12u45 tot 13u15. De T-shirts, affiches en bandjes worden dan voorgesteld door de leerlingen van de organiserende leerlingenraad. We hopen u te mogen verwelkomen op de persvoorstelling en/of SMI-ROCK&BEATS zelf!

Dank bij voorbaat, Guy Backaert, Sergio Ruysseveldt, Dries Roelandt, Mauro de Backer, Wouter De Koninck.

CONTACT:  guy.backaert@telenet.be of Joachim Cardoen 053/78 08 10 of Jan-Alexander Dockers 0473/56 06 12.

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…