Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Shani wint prijs Auschwitzstichting

Voor de tweede maal in 3 jaar tijd behaalt een leerling uit het Sint-Maarteninstituut de eerste prijs in de wedstrijd van de Auschwitzstichting. Shani De Schepper uit 6 Moderne Talen Wetenschappen behaalde de hoofdprijs in de categorie ‘tekening-schilderij’. De opgave van dit jaar luidde “Vluchtten kan niet meer?!”. De prijs bestaat zoals gewoonlijk uit een 5-daagse studiereis naar Auschwitz.

Shani maakte als verwerking van de studiereis naar Breendonk en de Dossinkazerne in Mechelen en de geschiedenislessen over de mensenrechten een pentekening in de vorm van een doodskop waarin een doolhof verwerkt is met talrijke verwijzingen naar de Holocaust. Met slechts een kleine overdrijving zou ik zeggen dat het doet denken aan de danteske taferelen van Jeroen Bosch of de overvolle doeken van Pieter Breughel, maar dan in zwart-wit. Wouter Van Der Spiegel.

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…