Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Romeinse soldaat bezoekt SMI

Voor de leerlingen van de Latijnse klassen van de tweede graad begon het tweede semester met een kennismaking met een Romeinse soldaat. Soldaat Quintus, zo heette hij, vertelde over het dagelijkse leven van een Romeins soldaat, de kledij en de voorwerpen van toen. Terwijl hij spannend vertelde over veldslagen en oorlogsvoering, kleedde hij zich om tot een legioensoldaat. Af en toe gebruikte hij een leerling als model om een helm of de maliënkolder te showen.

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…