Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Originaliteit troef op de sportdag van de eerstejaars

Op 29 april vertrokken alle eerstejaars op een sportief avontuur samen met het vijfde en zesde leerjaar van onze lagere scholen. De dag was op te delen in twee grote delen. Eén daarvan speelde zich af op verschillende plaatsen binnen de schoolgebouwen. De leerlingen konden proeven van veel sporten waarmee ze daarvoor nog niet in aanraking kwamen: dodgeball, boogschieten, floorball, extreme basket, acrogym … Extraatje dit jaar was de locatie van het tweede deel. Het eerste plein van Eendracht Aalst moest ook geloven aan al het sportieve geweld. Op dat plein werd een estafette gehouden tussen de verschillende klassen. Twee klassen namen het tegen elkaar op bij allerlei originele, sportieve spelletjes en dit alles in thema ‘WK Brazilië 2014’. Op het einde van het verhaal werd gekeken welke klas in totaal het beste scoorde en die ging dan met de felbegeerde beker naar huis. De regen kon de pret niet bederven en het werd een zeer geslaagde sportdag!

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…