Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Opendeurdag Eerste graad SMI & TIS groot succes

Ondanks de eerste lentedag kreeg onze school op onze opendeurdag van de eerste graad veel volk over de vloer. Extra-blikvangers was het museum "Het Klein College en Wereldoorlog I" alsook de WO I-opstellingen van het interactief theaterstuk "19 in 14". Net als de vorige jaren kregen ouders deskundige uitleg van leerkrachten en daarna een even deskundige rondleiding door leerlingen. SMI-2 is uniek in Aalst, want de leerlingen van het eerste jaar zitten om de overgang naar het middelbaar te vergemakkelijken op een aparte speelplaats en aparte gebouwen. Wie er niet bij kon zijn kan altijd nog terecht op onze tweede opendeurdag op zaterdag 9 mei 2015.

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…