Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Op ontdekking naar Goyet en Mozet voor de eerstejaars

Om geschiedenis nog echter te maken en natuurwetenschappen eens echt in de natuur te beleven, gingen de eerstejaars naar Goyet en Mozet. In Goyet werden ze door de grotten gegidst maar het hoogtepunt was ongetwijfeld toen de gids toonde hoe de mensen vroeger vuur maakten. Blijkbaar is daar meer voor nodig dan de tekenfilms laten uitschijnen ... Deel 2 van de dag vond plaats in Mozet waar de leerlingen een biotoopstudie moesten doen. Een zeer leerrijke dag!

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…