Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Journée découverte à Liège pour les élèves de la quatrième

Leerlingen van de vierdes bezochten Luik in het kader van de lessen Frans. Na een lange treinreis langs de taalgrens, werden de hoogtes en laagtes van de Maasstad bezocht. Vervolgens de "Cathédrale" en voor de Latijnse klassen het Romeinse Archéoforum onder de "Cathédrale". De wetenschapsklassen trokken naar het musée de la Science voor een hele reeks proefjes met o.a. "l'électricité". De economische klassen kregen een franstalige rondleiding in het "Musée de la Vie Wallonne". Waar geen enkele klas aan ontsnapte waren "les exercises oraux", mondelinge oefeningen om de vaardigheden te testen in een echte franstalige omgeving.


 

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…