Sint-Maarteninstituut
Technisch Instituut Sint-Maarten

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

55e interscholentornooi basketbal voor jongens 14 januari 2015

De scholieren pakten het brons op het 55e basketbaltoernooi interscholen in de sporthal Faluintjes. Onze miniemen deden nog beter en werden eerstes! Klik op de titel en lees het gedetailleerde sportverslag van de journalisten Dirk Verschaeve en Jochen Claus. Proficiat aan alle deelnemers.

SCHOLIEREN SMI-TIS PAKKEN BRONS OP HET 55STE INTERSCHOLENTORNOOI BASKETBAL VOOR JONGENS. Zoals het de laatste tijd, spijtig genoeg, wel meer gebeurt, moesten we de eerste wedstrijd tegen het KAA1 aanvangen met slechts 4 spelers. Jonathan Muzemba Kipulu moest of verkoos eerst naar de bibliotheek van Aalst te gaan vooraleer de trip naar de sporthal “ DE FALUINTJES “ in Moorsel te maken. Op het moment dat we eindelijk met 5 spelers op het terrein stonden, stond er al 0 – 10 op het scorebord. Nog een paar keren zijn we terug gekomen tot op 2 punten maar uiteindelijk werd het 40 – 54. De tweede schiftingswedstrijd tegen DVM hum was een makkie en werd spelenderwijs 69 – 25. De wedstrijd voor de derde plaats tegen KAA2, waarvoor ondertussen een zesde SMI-TIS speler was opgedoken ( met dank aan Maxime De Meyer ) werd opnieuw zeer gemakkelijk gewonnen met 54 – 21. Spelers SMI-TIS: Tibo Sergeant, Cedric Platteau, Phil Segers, Max Nachtegaele, Jonathan Muzemba Kipulu en Maxime De Meyer. Coaching en begeleiding: Yvan Sergeant en Dirk Verschaeve.

55e interscholentornooi basketbal voor jongens - sporthal Faluintjes - 14 januari 2015

Miniemen jongens

SMI - KAA 1 52 - 26

SMI - DVM Hum 69 - 23

Onze Miniemen behaalden de eerste plaats op het 55e stadstornooi basketbal voor jongens! De eerste wedstrijd was tegen het Koninklijk Atheneum. Onze ploeg speelde met veel overgave en snelheid. We kwamen al snel op voorsprong en pakten in de beginfase een mooi aantal punten op onze tegenstander, dit onder impuls van spelverdeler Jelle en een vlot scorende Nipun. Daarna kwam het Atheneum op powerplay terug tot op 6 punten. Toby zorgde er met zijn leiderschap voor dat de ploeg als een hecht blok ging verdedigen en snel counterde. De laatste 10 minuten begonnen onze miniemen aan een echte walk-over. De tweede wedstrijd tegen het DVM werd een demonstratie van echt teamwork. Naast onze sterkhouders Nipun, Jelle en Toby begon Rayan zijn individuele klasse te tonen om zo ook de welverdiende punten te maken. Onze ploeg liet de bal snel rondgaan en iedereen werd in het spel betrokken. Onze jongste spelers, die zich in de eerste match vooral focusten op het verdedigende werk, begonnen ook aanvallend hun punten te scoren. Chiel, Daan en Siebe toonden veel lef en scoorden zo ook hun shots. Een mooie collectieve prestatie is het resultaat! Een dikke proficiat aan de hele ploeg miniemen! Ploeg: Siebe Herregodts (1LATa), Daan Vaeyens (1LATa), Chiel Vandenbogaerde (1MODb), Rayan Saddiki (1MODb), Jelle Flamez (2HANa), Nipun Blindeman (2MODb), Toby Bauwens (2MODd). Coach: Jochen Claus.

Activiteiten

11/03/2016

Onder deskundige leiding van MC Filip De Boeck, fuifkonijn Philip Bogaert und Tiroler Marc Verdoodt werd de "100-dagen-dag" professioneel ingefuifd.

11/03/2016

Radioactief afval heeft vijf jaar na Fukushima geen geheimen meer voor onze toekomstige wetenschappers. Bart Van Isterdael zorgde voor de fotoreportage.

20/02/2016

Beste leerlingen en leerkrachten, De speelplaatsen op SMI 1 zien er wat saai uit en bestaan hoofdzakelijk uit stenen en beton. Willen jullie daar iets aan doen dan is het nu het moment ! Onze school wil meedoen aan de wedstrijd " pimp je speelplaats", maar we hebben hiervoor jullie hulp nodig. Haal uit je emailbox op smartschool de enquête op , vul ze in en stuur deze…