Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.14

Oct

2014

Op ontdekking naar Goyet en Mozet voor de eerstejaars

Om geschiedenis nog echter te maken en natuurwetenschappen eens echt in de natuur te beleven, gingen de eerstejaars naar Goyet en Mozet. In Goyet werden ze door de grotten gegidst maar het hoogtepunt was ongetwijfeld toen de gids toonde hoe de mensen vroeger vuur maakten. Blijkbaar is daar meer voor nodig dan de tekenfilms laten uitschijnen ... Deel 2 van de dag vond plaats in Mozet waar de leerlingen een biotoopstudie moesten doen. Een zeer leerrijke dag!

08

Oct

2014

Sint-Maartenhappening loopt, voetbalt, speelt,... voor het Zuiden

Onder dreigende onweerswolken leverden leerlingen en leerkrachten van SMI en TIS de zoveelste sportieve editie af. Er werd opnieuw hardgelopen door alle leeftijden, er was animatie in het skaterspark, de ngo's waren present, floorball werd geïntroduceerd, en de voetbalmatchen tussen SMI en TIS kregen veel belangstelling. Dit jaar overwon bij het voetbaltoernooi het SMI over de hele lijn: de jongensploeg won met 2-0, de SMI-meisjes  met 5-0, de SMI-leerkrachten met 4-0.

04

Oct

2014

Fietstocht Ten Oorlog Aalst-Ieper: Vre(e)d(e) succes!

Ten vrede in het jaar van de 100-jarige herinnering aan de Eerste Wereldoorlog trokken 100 deelnemers van TIS&SMI met de fiets van Aalst naar Ieper. De dag begon zonnig, maar de rit van 100 km eindigde in een plensbui van jewelste. Nat en moe kwamen de SMITIS-fietsers aan in het Ieperse Sint-Maartencollege op 100 meter van de Meense Poort. Om 8 uur waren ze present onder Poort en bij de ceremonie legden ze een krans neer. Ten Vrede. In de fotogalerij vindt u verschillende albums.

11

Sep

2014

De tweedejaars op ontmoetingsdag

Op 11 september was het aan de tweedejaars om elkaar nog wat beter te leren kennen.  Het eerste deel van de dag vond plaats in hun eigen klaslokaal en met hun eigen klastitularis. Daar verliep alles relatief rustig zondanig dat ze nog voldoende energie hadden voor de rest van de dag. Het intensievere gedeelte startte met een wandeltocht naar sportcomplex 'De Ommegang' in Lede. Daar werden allerlei spelletjes gespeeld die de groepsgeest moesten aanwakkeren. (Foto's van 'matjetrek' zijn bijgevoegd.) Na alle spelletjes volgde de wandeling terug naar Aalst. Moe maar voldaan gingen de leerlingen naar huis. En ze zullen goed geslapen hebben ...

11

Sep

2014

Zesdes TIS sporten Gavers goed

Met het goede weer en de prima infrastructuur van de Gavers werd ook de sportdag van de zesdes TIS een topdag.

created by webnology