Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.19

jan

2015

55e interscholentornooi basketbal voor jongens 14 januari 2015

De scholieren pakten het brons op het 55e basketbaltoernooi interscholen in de sporthal Faluintjes. Onze miniemen deden nog beter en werden eerstes! Klik op de titel en lees het gedetailleerde sportverslag van de journalisten Dirk Verschaeve en Jochen Claus. Proficiat aan alle deelnemers.

14

jan

2015

Wiskunde Olympiade Ronde 1

De eerste ronde van de wiskunde olympiade trok ondanks de vrije woensdagnamiddag behoorlijk wat leerlingen aan. De uitdaging "wie is de beste wiskundige leerling van Vlaanderen" heeft op onze school nog altijd veel aanhang. En niet alleen onder de leerlingen, zoals uit de foto's blijkt probeerden ook onze jongste leerkrachten wiskunde hun kennis uit.

06

jan

2015

Romeinse soldaat bezoekt SMI

Voor de leerlingen van de Latijnse klassen van de tweede graad begon het tweede semester met een kennismaking met een Romeinse soldaat. Soldaat Quintus, zo heette hij, vertelde over het dagelijkse leven van een Romeins soldaat, de kledij en de voorwerpen van toen. Terwijl hij spannend vertelde over veldslagen en oorlogsvoering, kleedde hij zich om tot een legioensoldaat. Af en toe gebruikte hij een leerling als model om een helm of de maliënkolder te showen.

05

jan

2015

Inschrijvingen

Inschrijvingen voor 1 september 2015:

- wettelijk kader

- inschrijvingsmodaliteiten en -perioden

05

jan

2015

INSCHRIJVINGEN tijdens de vakantie

Openingsuren juli en augustus 2015:

alle werkdagen van 9-12u, 13.30-17u
alle  zaterdagen van 9-12u

de school is gesloten:

          vanaf woe 8 juli tot en met zo 2 augustus
          zaterdag 15 augustus

created by webnology