Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.05

mar

2015

SMI-ROCK & BEATS op 28 maart 2014

SINT-MAARTENINSTITUUT LEERLINGENRAAD 3e GRAAD HUMANIORA

SMI-ROCK & BEATS op 28 maart 2014 in COSA NOSTRA, CIRQUE MYSTIC, CASA ROMERO

Dit jaar organiseert de Leerlingenraad van de 3de graad van de Humaniora-afdeling van het Sint-Maarteninstituut voor de 20e keer SMI-ROCK. Voor deze jubileumeditie keren we terug naar de succesformule van eind de jaren '90: een combinatie van een serie optredens met een stevige fuif die we vanaf nu zo heten:SMI-ROCK & BEATS.

Klik op titel of affiche en maak kennis met het programma.

04

mar

2015

Scholierenploeg volleybal meisjes haalt het nipt niet

Woensdag 4 maart 15 "volleybaltornooi stad Aalst": De Scholierenploeg meisjes bestond uiteindelijk uit 3 zesdejaars: Anaïs De Rick, Cato De Backer en Siska De Baere, gelukkig aangevuld door Ines Van Styvendael en Iris Emic uit de 3des. Deze onvolledige ploeg ( 5 spelers ipv 6) behaalde vlot de overwinning tegen 2 ploegen van het Atheneum. De finale tegen het " groot college" was zeer spannend. Klik op de titel en lees verder de reportage van coach HH.

19

feb

2015

Parijs bezocht door 4es SMI & TIS

Viermaal trok Kristof Dossche, leerkracht Frans, met de vierdes humaniora al naar Parijs. Tijd voor de Grote Sprong Voorwaarts en daarom nam hij er dit jaar nog eens vijftig leerlingen van de TIS bovenop. De vierdes van TIS en SMI deden de Lichtstad alle eer aan door de toeristische hoogtepunten te bezoeken van de "bateaux mouches" tot de "tour Eiffel". Ook al zat het weer soms tegen toch was dit een mooie afsluiter van een boeiende carnavalvakantie.

31

jan

2015

18e Nacht van de Valse Katten zet traditie voort

Met een hele reeks van muzikale, humoristische en danskundige hoogstandjes toonden de leerlingen ook dit jaar dat een school meer is dan leren alleen. Het avondvullend programma gaf alle leerlingen van derdes tot zesdes de kans om hun talenten te tonen. De felicitaties van de directie zijn hier zeker op hun plaats. Bekijk de foto's voor een sfeerbeeld.

27

jan

2015

In de huid van Asterix, Obelix, Caesar en Cleopatra

De tweedejaars trokken in het kader van de lessen geschiedenis naar Velzeke. De dag bestond uit twee grote delen. Het eerste deel was een rondleiding in het Gallo-Romeinse museum. Deel twee was een kledijproject waarbij de leerlingen de kledij van toen mochten aantrekken. Uiteraard zorgde het tweede deel voor iets meer hilariteit dan het eerste maar interessant was het zeker allebei!

created by webnology