Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.02

okt

2015

De tweedejaars op ontdekking in de sportwereld

Het weer was ons gunstig gezind op vrijdag 2 oktober. Onder een zonnige hemel maakten de tweedejaars kennis met een heleboel sporten die normaal niet op het programma staan. Van yoga tot hiphop tot parcours tot ... Voor elk wat wils!

11

sep

2015

Ontmoetingsdag derdes onder nazomerzon

Onder een stralende nazomerzon trokken de derdes naar Oordegem. Niet alleen om te sporten en gekke spelletjes uit te proberen, maar vooral om elkaar beter te leren kennen in de nieuwe klasgroepen.

06

sep

2015

Sportdag 5es hum in Puyenbroek

Nieuwe sporten aanleren met als toppers schermen en golfen. De klastitularissen en leerlingen van de vijfdes gingen sportief hun eerste week in.

06

sep

2015

Sportdag 4es hum hoog in Hekelgem

In de bossen van Hekelgem probeerden de vierdes hun grenzen te verleggen op de klimmuur, de klimbalken, de klimbruggen, de deadride, ... Voor wie graag foto's bekijkt: er staan drie albums voor u klaar.

03

sep

2015

Sportdag 6es hum - avontuur aan de Gavers

Eerst een indrukwekkende fietstocht naar Geraardsbergen en daarna zich toeleggen op rugby, kubben, kanovaren... Zo genoten de zesdes van hun laatste sportdag.

created by webnology