Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.17

nov

2015

Wisselbeker voetbaltoernooi 2e graad gaat naar 4ECA1


De leerlingen van 4eca1 vochten zich een weg door de zware voetbalcompetitie van de tweede graad SMI-TIS. De laatste uitdager, zusterklas 4eca2, bleek toch een maatje te klein voor het voetbaltalent van 4eca1. Met twee tegen nul floot hoofdscheidsrechter/organisator Niels Lacroix de wedstrijd af. Een spontaan applaus brak uit over de hele speelplaats. De juiste ploeg had gewonnen, en zo hoort het.

10

nov

2015

Westhoek bezocht door 5es TIS

Op dinsdag 10 november, de dag voor Wapenstilstand, gingen de leerlingen van het vijfde jaar op studie-uitstap naar de Westhoek. Op het programma stond een bezoek aan de klassieke herdenkingsplaatsen: Tynecot, de Menenpoort, Bayernwald, Pool of Peace en Langemark. Verder werd er een uitgebreid bezoek gebracht aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke.

29

okt

2015

Antwerpen, barok, renaissance en de vierdes hum

Met een lekkere herfstzon genoten de vierdes van hun ontdekkingsreis naar barok en renaissance in dé havenstad van Vlaanderen. Na de wandeltocht en de kathedraal, een zoektocht in het mas en dan weer ecologisch verantwoord naar huis ... met de trein.

26

okt

2015

Onthaal en PR verzorgen onthaal op wijnbeurs MEGAVINO

Ook dit jaar werden we gevraagd om met de leerlingen van Onthaal en PR het onthaal te verzorgen op MEGAVINO, ‘de grootste internationale wijnbeurs van de Benelux’. Deze vond plaats in paleis 1 van Brussels Expo en ging door van vrijdag 23 tot en met maandag 26 oktober 2015. Dhr. Alain Bloeykens, bekend wijnjournalist en organisator van dit vierdaags gebeuren, stelde dit jaar opnieuw zijn vertrouwen in onze leerlingen van Onthaal en PR. Het is voor ons allen een zeer waardevol gebeuren dat perfect past binnen de richting OPR. In verschillende vakken werd deze opdracht voorbereid en er gingen elke dag leerkrachten mee om te begeleiden.

22

okt

2015

Zuiddag laat leerlingen los in het échte leven

Op 22 oktober 2015 namen ruim 140 leerlingen uit het zesde jaar Technisch Instituut Sint-Maarten en het Sint-Maarten Instituut deel aan zuiddag. Langs deze weg zamelden zij geld in voor de cacaoboeren in Nicaragua.

created by webnology