Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.19

mei

2015

Beat the teachers DAY TWO: stand lln.-lkr.  1 - 3

Ondanks een natte start, gingen de leerkrachten en leerlingen toch in de clinch. Dankzij de inzet van de oude glorie van het TIS-voetbal, Karel Coppens, wonnen de leerkrachten "muurken stamp". Daarna wonnen de leerkrachten dankzij de zitvlakken van de heren Coppens en Lacroix een indrukwekkende en spannende "stoelendans". Gaan de leerlingen aanstaande donderdag deze achterstand nog kunnen goedmaken?

18

mei

2015

Beat the teachers DAY ONE: stand lln.-lkr.  1 - 1

Vandaag wonnen de leerkrachten van de leerlingen bij het touwtrekken, de voetbalmatch werd echter met 5-1 gewonnen door de leerlingen. Ondertussen konden de talrijke toeschouwers genieten van een ijsje. De leerlingenraad van de tweede graad nodigt bij deze ook allen uit op de volgende drie spelmiddagen.

18

mei

2015

Sint-Maartenbarbecue 6-7 juni 2015

Beste ouder, leerling, oud-leerling, oud-leerkracht, sympathisant

In het weekend van 6 en 7 juni organiseert onze school reeds voor de dertigste maal de traditionele 'Sint-Maartenbarbecue'.

10

mei

2015

Infodag 1 juli 2015

Wijzigen van studierichting ....? Wat met het verkregen attest B of C ...?

Info speciaal voor ouders en leerlingen die van studierichting wensen te veranderen.

05

mei

2015

5es SMI beleven Aalst in WO1

Met een eigen tentoonstelling, een eigen reenactment, een eigen GPS-spel WO1 herbeleven in Aalst? Velen keken verbaasd, maar het werd toch een voltreffer, allen vonden de dag top, alhoewel het middagmaal in de vochtige koude schuilkelder op SMI-2 voor sommige leerlingen iets té realistisch was. Een dag in een oorlog om niet te vergeten.

created by webnology