Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.11

Sep

2014

De tweedejaars op ontmoetingsdag

Op 11 september was het aan de tweedejaars om elkaar nog wat beter te leren kennen.  Het eerste deel van de dag vond plaats in hun eigen klaslokaal en met hun eigen klastitularis. Daar verliep alles relatief rustig zondanig dat ze nog voldoende energie hadden voor de rest van de dag. Het intensievere gedeelte startte met een wandeltocht naar sportcomplex 'De Ommegang' in Lede. Daar werden allerlei spelletjes gespeeld die de groepsgeest moesten aanwakkeren. (Foto's van 'matjetrek' zijn bijgevoegd.) Na alle spelletjes volgde de wandeling terug naar Aalst. Moe maar voldaan gingen de leerlingen naar huis. En ze zullen goed geslapen hebben ...

11

Sep

2014

Zesdes TIS sporten Gavers goed

Met het goede weer en de prima infrastructuur van de Gavers werd ook de sportdag van de zesdes TIS een topdag.

10

Sep

2014

Ten oorlog, een fietstocht voor vrede: de voorbereidingen

In 2014 organiseert onze school voor een derde maal een groots opgezette fietsactie.De drijfveer is 100 jaar W.O. I. Dankbaarheid, respect, intense herinnering zijn de sleutelwoorden.Op zaterdag 4 oktober 2014 fietsen we vanuit Aalst met 100 personen (leerlingen, leerkrachten, directie) naar Ieper, waar we om 20.00u de Last Post zullen bijwonen en nadien een krans neerleggen. Lees het artikel en bekijk de foto's van het voorbereidende werk.

07

Sep

2014

Zesdes hum sportdag : “Ba(be)ywatching aan de Gavers”.

De warmste dag in weken en dan je laatste sportdag "vieren", de zesdes van de humaniora genoten van hun dagje aan de Gavers.

04

Sep

2014

Sportdag 4es SMI geniet van zomerdag

Gestart met een fietstocht naar Affligem, volgden de vierdejaars van het SMI een dag lang een super-afwisselend-uitdagend parcours: boogschieten, speleobox-kruipen, muurklimmen, teambuilding, twee death-rides, een bomenklimtocht, baseball, colabakkenklimmen ... en dat op de warmste dag sinds een maand!

created by webnology