Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.23

jun

2015

Let’s fluo!!

Dit jaar verliep de afsluiter van de eerste graad in het thema 'fluo'. Binnen dit thema kregen ze naast lekker vlees van de barbecue ook allerlei spelletjes en een heuse fuif op hun bord. Alle examenstress werd weggespeeld, gegeten en gedanst. Zo werd de vakantie al een beetje ingezet.

22

mei

2015

Beat the teachers FINAL DAY: stand lln.-lkr. 4 - 5

Stand na dag 4 en tevens de eindstand van BEAT THE TEACHERS 2: LLN 4 - LKN 5. Dankzij een forfait van de leerkrachten en een spannende volleybalmatch kwamen de leerlingen toch nog bijna voorbij de leerkrachten. Maar helaas, misschien lukt het hen volgend jaar?

21

mei

2015

Beat the teachers DAY THREE: stand lln.-lkr.  1 - 5

Met een basketbalmatch en een "kubben"-wedstrijd trokken de leerkrachten de punten opnieuw naar zich toe.

19

mei

2015

Beat the teachers DAY TWO: stand lln.-lkr.  1 - 3

Ondanks een natte start, gingen de leerkrachten en leerlingen toch in de clinch. Dankzij de inzet van de oude glorie van het TIS-voetbal, Karel Coppens, wonnen de leerkrachten "muurken stamp". Daarna wonnen de leerkrachten dankzij de zitvlakken van de heren Coppens en Lacroix een indrukwekkende en spannende "stoelendans". Gaan de leerlingen aanstaande donderdag deze achterstand nog kunnen goedmaken?

19

mei

2015

2es SMI beoefenen wiskunde langs de Dender

Met de fiets naar Gijzegem en daar en onderweg aardrijkskunde-LO-wiskunde oefenen, een vermoeiende dagtaak.

created by webnology