Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.20

apr

2015

Peter-meterproject viert Pasen in sporthal

Het peter-meterproject, waarbij leerlingen van de 5es zich bekommeren om leerlingen van 2es, ging normaal de laatste vrijdag voor de paasvakantie naar het park. Helaas zat het weer tegen, maar dankzij onze uitgebreide sportinfrastructuur konden de spelletjes met leerlingen van 2es én 5es toch gewoon doorgaan. De leerlingen van de vijfdes hadden er geen probleem mee om zichzelf drie jaar terug in de tijd te flitsen, en dat allen zich amuseerden bij deze teambuilding blijkt duidelijk uit de foto's.

29

mar

2015

Quiz leerlingenraad sluit examenweek mooi af!

Met een quiz een examenweek afsluiten? De leerlingen van 4es en 3es zagen dit zeker zitten! Een quiz gemaakt door en voor leerlingen! De gelukkige winnaars die u kan ontdekken op de foto's gingen vrijdagavond elk naar huis met een bon voor een leuk avondje in de cinema.

19

mar

2015

Shani wint prijs Auschwitzstichting

Voor de tweede maal in 3 jaar tijd behaalt een leerling uit het Sint-Maarteninstituut de eerste prijs in de wedstrijd van de Auschwitzstichting. Shani De Schepper uit 6 Moderne Talen Wetenschappen behaalde de hoofdprijs in de categorie ‘tekening-schilderij’. De opgave van dit jaar luidde “Vluchtten kan niet meer?!”. De prijs bestaat zoals gewoonlijk uit een 5-daagse studiereis naar Auschwitz.

13

mar

2015

Aprés SMI&TIS groot feest voor de jonge oud-leerlingen

Vrijdagavond de dertiende maart Aprés SMI&TIS, stond er op facebook. Voor de rest maakten de heren Heymans en Bogaert geen reclame voor hun jonge oud-leerlingenfuif. In de zaal Cinema op de Hopmarkt was het dus toch een beetje bang afwachten of onze jonge oud-leerlingen gingen opdagen. Maar geen probleem vanaf 10u30 stroomden de iets oudere, dikkere, knappere, slankere, slimmere versies van onze oud-leerlingen binnen. In totaal 500 ex-smi/tis-ers maakten er een echte rëunie-avond van. Tevreden en moe trokken de organisatoren om 4 uur de stekker uit, en gingen naar huis met het vaste voornemen om volgend jaar het Aprés-SMI&TIS opnieuw te organiseren.

09

mar

2015

Infodag 9 mei 2015

INFODAG - studiekeuze

Overzicht van het studieaanbod, werking van de school, ontmoeting leerkrachten, ..

Mogelijkheid tot inschrijven

created by webnology