Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.23

nov

2014

4ECB & 4ECA3 winnen middagvoetbal 2e graad

Met een overtuigende 8 - 2 wonnen de voetballers van 4eca3&4ecb hun finalematch tegen 4eca2. De scheidsrechter P.Dossche feliciteert de deelnemers aan dit toernooi voor hun fair en technisch hoogstaand spel.

19

nov

2014

Zij wonnen al hun matchen!

Woensdag 19/11 ging in De Faluintjes het badmintontornooi door voor scholieren jongens. Drie koppels waren paraat om de eer van SMI/TIS te verdedigen: Van Gindertalen Tibo, Van Overwaele Dries, Vanhelmont Thomas, Bogaert Kasper, Wellekens Lars en Vander Eecken Andres. Door het grote aantal deelnemers gingen alleen de reekswinnaars naar de volgende ronde. Zo bleven alleen Lars en Andres over. Zij wonnen al hun matchen. Het gekke van dit systeem was echter dat zij de finale moesten spelen tegen een koppel waarvan ze in de voorrondes al eens gewonnen hadden. De finale was dan ook heel spannend . Misschien dat de vermoeidheid een rol speelde , of had de tegenpartij iets meer geluk? Lars en Andres behaalde toch een schitterende zilveren medaille. Proficiat en bedankt voor de inzet van alle deelnemers !!!( HH)

06

nov

2014

Leefsleutelen maar!

Ondertussen zijn we twee maanden bezig op de nieuwe, grote school. Tijd om elkaar op een andere manier te leren kennen. Binnen het thema zelfvertrouwen vlogen de complimentjes in het rond. Het schaamrood op de wangen kwam dan weer tevoorschijn als het onderwerp 'puberteit' werd aangesneden... Een leerrijke maar toch vooral zeer leuke dag!

14

okt

2014

Op ontdekking naar Goyet en Mozet voor de eerstejaars

Om geschiedenis nog echter te maken en natuurwetenschappen eens echt in de natuur te beleven, gingen de eerstejaars naar Goyet en Mozet. In Goyet werden ze door de grotten gegidst maar het hoogtepunt was ongetwijfeld toen de gids toonde hoe de mensen vroeger vuur maakten. Blijkbaar is daar meer voor nodig dan de tekenfilms laten uitschijnen ... Deel 2 van de dag vond plaats in Mozet waar de leerlingen een biotoopstudie moesten doen. Een zeer leerrijke dag!

08

okt

2014

Sint-Maartenhappening loopt, voetbalt, speelt,... voor het Zuiden

Onder dreigende onweerswolken leverden leerlingen en leerkrachten van SMI en TIS de zoveelste sportieve editie af. Er werd opnieuw hardgelopen door alle leeftijden, er was animatie in het skaterspark, de ngo's waren present, floorball werd geïntroduceerd, en de voetbalmatchen tussen SMI en TIS kregen veel belangstelling. Dit jaar overwon bij het voetbaltoernooi het SMI over de hele lijn: de jongensploeg won met 2-0, de SMI-meisjes  met 5-0, de SMI-leerkrachten met 4-0.

created by webnology