Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.01

Jul

2014

INSCHRIJVINGEN tijdens de vakantie

Openingsuren juli en augustus 2014:

alle werkdagen van 9-12u, 13.30-17u
alle  zaterdagen van 9-12u

de school is gesloten:

          van zo 6 juli tot en met zo 3 augustus
          vrij 15 en za 16 augustus

20

Jun

2014

Afsluiter eerste graad: WK Brazilië

Om alle examenstress van zich af te schudden, konden de leerlingen van de eerste graad zich helemaal laten gaan op de afsluiter. Dit jaar was het thema – hoe kan het ook anders – WK Brazilië. Na het laatste examens werden ‘The games’ geopend. De leerlingen speelden een hoop spelletjes en konden daarbij jetons verdienen. Wie op het einde het meeste jetons had verzameld, kreeg een prijs. Na deze spelletjes was er een barbecue voorzien om de hongerigen te spijzen. Een heuse fuif sloot de dag in stijl af. Alweer een jaartje gepasseerd.

19

May

2014

Beat the Teacher

Een week lang gaan elke middag leerkrachten en leerlingen op diverse wijze in de clinch. Klik op de titel en zie een filmpje met de "hoge hakken - run" van de dames.

10

May

2014

Opendeurdag voor 2e en 3e graad groot succes

Na de opendeurdag voor de 1e graad op 16 maart, was op 10 mei de 2e en 3e graad aan de beurt. Zowel leerlingen van SMI als TIS, als leerlingen van buiten de school, grepen de kans aan om na te gaan welke richtingen onze scholen te bieden hebben.

09

May

2014

Sportdag 3es op zoek naar nieuwe groepsactiviteiten

Begin mei trokken de 3es naar Oordegem, om er een hele reeks groepsactiviteiten te beoefenen, op de foto's zie je 3WET aan het werk.

created by webnology