Welkom bij scholengroep Sint-Maarten, secundair

Beste ouder, leerling, en allen die interesse tonen in onze school

Welkom op de site van het SECUNDAIR onderwijs. Het Sint-Maarteninstituut (ASO) en het Technisch Instituut Sint-Maarten (TSO) verschaft onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. U hebt als ouder en leerling keuze uit talrijke duidelijk geprofileerde studierichtingen (Latijn, Moderne, Handel). Zij garanderen de noodzakelijke kwaliteit - mede door een sterk uitgebouwd ICT-netwerk en moderne infrastructuur - waardoor een vlotte doorstroming naar het hoger onderwijs wordt bereikt.

Zij maken deel uit van de SCHOLENGROEP SINT-MAARTEN die staat voor een groep van scholen die in verschillende onderwijsgebieden (basis, secundair, volwassenenonderwijs) werkzaam is. Elke school vertrekt vanuit dezelfde inspiratiebron: Sint-Maarten. Het logo van de scholengroep vertaalt als geen ander de missie. De mantel van Sint-Maarten staat voor zorg: zorg voor elkaar en zorg voor de leerling in het bijzonder.

Het Sint-Maarteninstituut en Technisch Instituut Sint-Maarten is gelegen in het centrum van de stad en daardoor vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.04

Apr

2014

Peter-meter-project 2es-5es wordt Paashaasproject

Met de paasvakantie voor de deur werden de peters en meters van de vijfdes opnieuw zeer actief! Ze trokken met hun pete-en metekindjes naar de Osbroekterreinen en stadspark voor een picknick annex spelnamiddag. In de fotoreeks enkele paashaasindrukken.

28

Mar

2014

QUIZ is BACK ! De traditie gered door leerlingen 2e graad

Sinds december waren Laure, Sergio, Margarita en Jarno met hulp van leerkracht Dilys Noé elke donderdagmiddag (en de laatste weken bijna elke middag), bezig met het in elkaar knutselen van een leerlingenquiz. Met 15 ingeschreven ploegen (80-tal leerlingen) werd vrijdagavond de examenweek van vierdes en derdes niet afgesloten met duistere activiteiten in duistere stadskroegen, maar in de schoolrefter en met een intellectueel gevecht voor de eeuwige quiz-roem. Bekijk het foto-album en ontdek de winnaars in de categorieën met en zonder leerkracht.

28

Mar

2014

Wetenschappers aan het werk

De wetenschappers van de 6es sloten de partiële examens af met enkele spectaculaire proefjes.

Voor hun onderzoekscompetenties voor wetenschappen moesten de leerlingen in groepjes van twee (of drie) een proef voorbereiden en uitvoeren. Proeven die over langere tijd liepen (bv. rijpen van fruit, rotten van vlees) waren al afgerond, en daarvan moest het verslag nog geschreven, kortere proeven werden vrijdagnamiddag uitgevoerd.

19

Mar

2014

30ste interscholentornooi -Aalst voor tafeltennis met SMI-GOUD

Het 30ste interscholentornooi -Aalst voor tafeltennis had plaats in de sporthal van Denderdal te Erembodegem. Gelukkig dat onze school nog miniemen heeft want de enige ingeschreven kadet en scholier stuurden hun kat. De miniemen waren echter met 5 jongens en 2 meisjes vertegenwoordigd. EN we hebben 2 x goud binnengehaald door Silke Vandenberghe uit 2 MOWe en Michiel Baert uit 2 MOWb . Een dikke proficiat! Ook een pluim aan de andere spelers voor hun sportieve inzet: Toby Bauwens, Rodan Abdo, Jonas Permentier, Joshua Camu en Devroe Astrid.

16

Mar

2014

Opendeurdag 1e graad SMI-2 GROOT SUCCES!

De opendeurdag van de eerste graad SMI & TIS was een groot succes, veel bezoekers genoten van de deskundige uitleg en van de sympathieke rondleiding door de leerlingen zelf. Enkel het inschrijversteam had minder tijd om te genieten want het had de handen vol met het ijverig inschrijven van de zeer talrijke nieuwe smi-ertjes.

created by webnology