VBS Moorselbaan

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Mondmaskerplicht voor leerlingen 5e & 6e leerjaar

Beste ouder(s),

Met dit bericht brengen we u op de hoogte van de beslissing van alle scholengemeenschappen Basisonderwijs, in samenspraak met het stadsbestuur van de stad Aalst, dat het dragen van een mondmasker voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar vanaf maandag 1 februari verplicht wordt.Met deze bijkomende maatregel wil men preventief inzetten op de verdere verspreiding van het corona-virus. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de meldingen over de verspreiding van coronavarianten en de stijging in de besmettingscijfers. Alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar dienen dus vanaf maandag 1 februari 2021 steeds een - proper - mondmasker te dragen.

Deze verplichting geldt van zodra zij de school betreden. Het mondmasker moet gedragen worden in de klas, op de speelplaats en zowel tijdens de schooluren als in de naschoolse opvang.  

Op deze manier tracht men nieuwe besmettingen in de school te voorkomen. Iedereen is ervan overtuigd dat deze maatregel ons zal helpen om de scholen open te houden, zodat zo weinig mogelijk kinderen leerachterstand oplopen in deze moeilijke omstandigheden.

Correct gebruik van een mond- neusmasker: klik hier

Artikel