VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Toon je sportclub @ school.

Op woensdag 19 september 2018 vindt de 7de editie plaats van de actie 'Toon je sportclub @ school'. Sport Vlaanderen, SVS, ISB en VSF roepen opnieuw alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Op deze manier kunnen de kinderen hun sport eens tonen en misschien andere kinderen stimuleren om ook buiten de schooluren aan sport te doen! #sportersbelevenmeer

Bekijk de foto's hier.

Kweetet: brieven voor ouders

De brief voor ouders kunt u hier raadplegen:

- ouderbrief in het Nederlands

- ouderbrief in het Frans

- ouderbrief in het Engels

- ouderbrief in het Arabisch

- ouderbrief in het Russisch

- ouderbrief in het Spaans

Welkom

Directie en leerkrachten wensen alle leerlingen een leerrijk en succesvol schooljaar.

De verdeling van de klassen vindt u bij schoolinfo.

Het schoolreglement

De nieuwste versie van het schoolreglement kunt u raadplegen via deze link:

Schoolreglement

Invulmoment Schooltoelage

Op donderdag 27 september is er een invulmoment m.b.t. de schooltoelagen. Je kan hiervoor terecht in de Speel-o-theek, Sinte-Annalaan 11 in Aalst, tussen 9 uur en 13 uur.

De aankondiging vind je hier.

Schoolfeest

De uitgebreide fotoreportage vind je onder 'Media' - 'Fotogalerijen'

Cultuurklassen 2018

Omstreeks 9 uur vanmorgen vertrokken 2 goedgevulde bussen richting Kemmel. Het zonnetje was alvast van de partij. Het belooft een onvergetelijke 4-daagse te worden!

Wij houden jullie dagelijks op de hoogte met een verslag van de dag en enkele foto's.

Het verslag vinden jullie bij 'activiteiten' en de foto's bij 'media-fotogalerijen'.

Veel groeten!

Het 5de en het 6de leerjaar.

SOS Schilders op school: de apotheose

Op donderdag 17 mei toonden we trots het eindresultaat van de actie 'SOS-Schilder op School', een nationale actie om het schilderonderwijs positief onder de aandacht te brengen. Het eerste hoogtepunt was de actiedag midden maart waaraan meer dan 1.000 jongeren deelnamen, telkens van twee maal 25 tot 30 secundaire en lagere scholen. Via de actie leerden onze zesdeklassers de mooie en interessante facetten van het schilderberoep kennen. Een motivatie om te kiezen voor het schilderonderwijs en het beroep van schilder-decorateur. Wij kozen niet enkel voor een colorwall maar eveneens voor felgekleurde hypecourts op het basketbalveld en het voetbalveld. Het waren de leerlingen van het VTI, afdeling Schilderwerk en decoratie, die hun jongere collega’s van het zesde leerjaar van de lagere school wegwijs maakten in diverse schildertechnieken. Daarbij geholpen door hun leerkracht én door een vakman die het project van begin tot einde begeleidde en met fierheid zijn vakkennis overbracht. Alle facetten van het schilderberoep kwamen aan bod zoals ondergronden voorbereiden, afplakken, schuren, een grondlaag aanbrengen, afwerken en het juiste materiaal kiezen voor elke stap. Een mooie praktijkervaring!

Voetballen en basketten kan dus voortaan op unieke, felgekleurde pleinen. Peter van ons project, profvoetballer en kapitein van AA Gent Nana Asare, en een delegatie van basketbalclub Okapi Aalstar waren aanwezig en stonden versteld van de hippe look van onze speelplaats. Ze toonden hun kunstjes in de panna-kooi of op het basketbalveld, onder bewonderende blikken van onze leerlingen! Een fantastische afsluiter van een mooi project, in aanwezigheid van de schepen voor sport, de schepen voor onderwijs en directie en verantwoordelijken van het VTI.

De projectfoto's vind je hier, onze foto's van deze dag vind je hier. Ook via deze link vind je mooie beelden van de apotheose. Lees ook het artikel uit Het Nieuwsblad of via deze link.

Project SOS - Schilder op school

De verfraaiingswerken van de speelplaats zitten in de laatste rechte lijn. Via het project SOS - Schilder op school worden de muren, het basketbalveld en het voetbalveld onder handen genomen. Een 'sneak preview' van het resultaat zie je hier. Foto's van de voorbereidingswerken van onze zesdeklassers op het VTI bekijk je hier.

Via deze weg willen we de leerlingen, de begeleidende leerkracht en het team van het VTI reeds uitgebreid bedanken voor de samenwerking, de inzet en de enorme werkijver tijdens dit project. Zonder jullie kennis, kunde en professionaliteit was dit niet mogelijk geweest!

Kangoeroewedstrijd

23 leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar namen deel aan de Kangoeroewedstrijd, een wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. Ze kwamen uit in de reeks 'Springmuis' (4de lj) en 'Koala' (5de en 6de lj) en zetten een knappe tot zeer knappe score neer!
Ze ontvingen onlangs hun certificaat en een klein aandenken. Met 10 individuele prijzen en 3 leerlingen die in de 'Provincie-tot-100' zijn geëindigd, mogen we zeker spreken van een geslaagde deelname.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Dopjesactie wordt stopgezet.

De verantwoordelijke coördinator van de humaniora liet ons weten dat het inzamelen van plastic dopjes van dranken wordt stopgezet.