VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Fotogalerijen - Media

Foto's van activiteiten, uitstappen e.d. kunt u bekijken via Media > Fotogalerijen

Onderwijsstaking 20 maart

Op woensdag 20 maart 2019 organiseren de onderwijsvakbonden een staking in het onderwijs. Ook personeelsleden van onze school nemen hieraan deel. Hierdoor zal het normale schoolgebeuren ernstig verstoord worden, vandaar dat het schoolbestuur besloten heeft om de school te sluiten. Er is op die dag ook geen opvang mogelijk voor de leerlingen op onze school.

Met deze staking “Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft” wil het gemeenschappelijk vakbondsfront onderwijs investeringen afdwingen in de volgende regeerakkoorden. Geen besparingsregeringen meer! Investeer in onderwijs!

Waarom staakt het basisionderwijs? Dat leest u hier.

Inschrijvingen nieuwe leerlingen schooljaar 2019-2020 - periode 2

Beste ouders,

inschrijven van nieuwe leerlingen (dubbele contingentering: inschrijving waarbij een evenwichtige sociale mix beoogd wordt) kan vanaf maandag 18 maart t.e.m. vrijdag 29 maart, op werkdagen van 10 uur tot 16 uur (op woensdag van 10 uur tot 11.30 uur) of na afspraak (053/21.16.44). Gelieve daarvoor de identiteitskaart of ISI+-kaart van uw kind mee te brengen. Ingang: gele deur - St-Jozefstraat 5a.

Volgende inschrijvingsperiode:

- vrije inschrijvingen: vanaf maandag 1 april 2019

Alvast bedankt voor uw vertrouwen in onze school.
Directie en leerkrachtenteam

Schooldoorlichting Inspectie 2.0

Beste ouders,

begin oktober kregen we het bezoek van de Onderwijsinspectie van de Vlaamse Overheid. Het doorlichtingsteam formuleerde voor onze school een gunstig advies!

Het verslag van het doorlichtingsteam kunt u raadplegen op de website van de Onderwijsinspectie: https://data-onderwijs.vlaanderen.be/onderwijsaanbod/adres.aspx?sn=22806, via deze directe link of kunt u - na afspraak - inkijken op het secretariaat.

Inschrijvingen nieuwe leerlingen schooljaar 2019-2020

Beste ouders,

inschrijven van nieuwe leerlingen (voorrangsperiode = enkel broers en zussen van kinderen die reeds bij ons schoollopen) kan vanaf vrijdag 1 februari t.e.m. vrijdag 15 maart, op werkdagen van 10 uur tot 16 uur (op woensdag van 10 uur tot 11.30 uur) of na afspraak (053/21.16.44). Gelieve daarvoor de identiteitskaart of ISI+-kaart van uw kind mee te brengen. Ingang: gele deur - St-Jozefstraat 5a.

Volgende inschrijvingsperiodes: (of zie overzicht)

- dubbele contingentering: van maandag 18 maart t.e.m. vrijdag 29 maart 2019

- vrije inschrijvingen: vanaf maandag 1 april 2019

Alvast bedankt voor uw vertrouwen in onze school.
Directie en leerkrachtenteam

Filmwedstrijd ‘Dag van het kind’

Het tweede leerjaar D deed mee aan een filmwedstrijd van de stad Aalst. Ze maakten een originele videoclip op het carnavalsliedje 'Zot van carnaval'. Ze wonnen de wedstrijd van Chipkadee niet, maar dat kon de pret niet bederven!

Invulmoment Schooltoelage

Op donderdag 21 februari is er een invulmoment m.b.t. de schooltoelagen. Je kan hiervoor terecht in de Speel-o-theek, Sinte-Annalaan 11 in Aalst, van 9 uur tot 13 uur.

De aankondiging vind je hier.

1617 x ‘Bedankt Koekenbakkers!’

We stortten dit jaar € 1617,32 euro t.v.v. Spierziekten Vlaanderen.

De kinderen van het 6e leerjaar kozen voor de plaat 'One kiss' van Calvin Harris & Dua Lipa.

Luizenseizoen weer van start: wat kun je doen?

In deze periode van het jaar is er een grote kans dat de hoofdluis weer opduikt. Krijg je al jeuk bij alleen het idee aan deze beestjes? Via onderstaande link kom je te weten wat je tegen hoofdluis kunt doen en waar je aan moet denken.

Bron: Klasse: Luizen uitroeien in 8 stappen: klik hier voor de link naar de webpagina. Je vindt er eveneens de handleiding in 10 verschillende talen!

De Sint & zijn Zwarte Pieten op bezoek

Wat een stijlvolle intrede vanmorgen! De Sint en de Zwarte Pieten kwamen de speelplaats opgestapt onder begeleiding van een heus team bodyguards! De grote kindervriend en zijn assistenten werden vrolijk en muzikaal onthaald door alle leerlingen en leerkrachten op de grote speelplaats. Daarna brachten de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar diverse dansjes en liedjes in de turnzaal. Ondertussen voerden de andere klassen allerlei opdrachten uit waarmee ze gekleurde cijferkaartjes konden verdienen om het cijferslot van de voorraadkast te openen. Ze slaagden wonderwel in hun opdracht en kregen na afloop allemaal een leuke verrassing! Dankjewel, Sint-Maarten en Zwarte Piet(en)!

Schoolfruit ‘Oog voor Lekkers’

Op donderdag 18/10 start het schoolfruitproject 'Oog voor Lekkers'. Gedurende 2 periodes van 10 weken krijgen de leerlingen op donderdag een lekker stuk fruit als tussendoortje.

Interscholenwedstrijd veldlopen

Donderdag 27 september namen de leerlingen van de 2e en de 3e graad deel aan de interscholenwedstrijd veldlopen.

Het wedstrijdprogramma vind je hier, de foto's via Media > Fotogalerijen of via deze link.

Kweetet: brieven voor ouders

De brief voor ouders kunt u hier raadplegen:

- ouderbrief in het Nederlands

- ouderbrief in het Frans

- ouderbrief in het Engels

- ouderbrief in het Arabisch

- ouderbrief in het Russisch

- ouderbrief in het Spaans

Welkom

Directie en leerkrachten wensen alle leerlingen een leerrijk en succesvol schooljaar.

De verdeling van de klassen vindt u bij schoolinfo.

Het schoolreglement

De nieuwste versie van het schoolreglement kunt u raadplegen via deze link:

Schoolreglement

Schoolfeest

De uitgebreide fotoreportage vind je onder 'Media' - 'Fotogalerijen'

Kangoeroewedstrijd

23 leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar namen deel aan de Kangoeroewedstrijd, een wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. Ze kwamen uit in de reeks 'Springmuis' (4de lj) en 'Koala' (5de en 6de lj) en zetten een knappe tot zeer knappe score neer!
Ze ontvingen onlangs hun certificaat en een klein aandenken. Met 10 individuele prijzen en 3 leerlingen die in de 'Provincie-tot-100' zijn geëindigd, mogen we zeker spreken van een geslaagde deelname.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Dopjesactie wordt stopgezet.

De verantwoordelijke coördinator van de humaniora liet ons weten dat het inzamelen van plastic dopjes van dranken wordt stopgezet.