VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Invulmoment Schooltoelage

Op donderdag 26 april is er een invulmoment m.b.t. de schooltoelagen. Je kan hiervoor terecht in Ontmoetingshuis 'De Brug', Hertshage 11 in Aalst, tussen 9 uur en 13 uur.

Meer info vind je in de 'Brief voor ouders', die lees je hier, de aankondiging vind je hier.

Boekenbeurs 22 maart

Wedstrijd ‘Win je droombieb’ tijdens de Jeugdboekenmaand

Klas 1B neemt deel aan de wedstrijd 'Win je droombieb' van uitgeverij die Keure. Om kans te maken op het pakket Verrekijkerboekjes en een IKEA-waardebon werd een originele foto ingezonden. Om te winnen hebben we jullie hulp nodig: op de Pinterestpagina van die Keure, op het bord 'Mijn droombieb', vind je onze foto terug. De vier ontwerpen met de meeste pins op de Pinterestpagina, op 31 maart 2018 om 10u00, winnen de Ikea-bon en de Verrekijkerboekjes.
Hoe kan je er voor zorgen dat we winnen? Pin (bewaar) onze foto op jullie eigen Pinterest. Deel het ook zoveel mogelijk zodat anderen onze foto ook kunnen pinnen! 

De rechtstreekse link naar onze foto? Klik hier!
 

Inschrijvingen schooljaar 2018-2019

Beste ouders,

Inschrijven van nieuwe leerlingen kan elke werkdag van 8.30 uur tot 11.30 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur (niet op woensdagnamiddag) of na afspraak (053/21.16.44). Gelieve daarvoor de ISI+-kaart van uw kind mee te brengen. Ingang: gele deur - St-Jozefstraat 5.

Leerjaar Vrije plaatsen ´18-´19
1e lj 32
2e lj volzet
3e lj 7
4e lj 8
5e lj 9
6e lj 5

Alvast bedankt voor uw vertrouwen in onze school.
Directie en leerkrachtenteam

Gouden medaille in 6B

Op het Belgisch kampioenschap ITF Taekwon-Do in Sint-Lievens-Houtem behaalde Anouar El Farissi de gouden medaille in het onderdeel Youth Tul 10-9e Kup. Bovendien behaalde hij een mooie 4e plaats en een bronzen medaille op het onderdeel Youth Male sparring in zijn categorie. Deze jongeman beoefent de sport nog maar 6 maanden. Knappe prestatie, Anouar!

Krokusvakantie

Vrijaf vanaf zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari.

Directie en leerkrachten wensen jullie een deugdoende vakantie!

Dopjesactie wordt stopgezet.

De verantwoordelijke coördinator van de humaniora liet ons weten dat het inzamelen van plastic dopjes van dranken wordt stopgezet.

De beste wensen voor 2018!

Bedankt Koekenbakkers!

Bekijk hier het bedankingsfilmpje van Ketnet en hier het filmpje van het bezoek van de Ketnetwrappers. De foto's van het bezoek vind je onder de rubriek 'Media'.

Rapport 2

Vrijdag 22 december krijgen de leerlingen het tweede rapport van dit schooljaar.

Ouders die het rapport graag ook digitaal ontvangen, kunnen dit melden aan de klasleerkracht.

Ketnet koekenbak! Pop-up winkel = groot succes!

Promovideo Kerstmarkt / Ketnet koekenbak / De warmste week

Bekijk hier de promovideo van onze actie voor 'De warmste week'.

Openingsdagen VCLB tijdens kerstvakantie

De affiche van de openingsdagen tijdens de kerstvakantie vind je hier.

Fluorescerende rugzakjes voor het eerste leerjaar

Aalst ontknoopt!
In het kader van de ‘Aalst ontknoopt’-campagne rond het nieuwe mobiliteitsplan werkt de Stad Aalst verschillende acties uit om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Een groot deel van deze acties focust op kinderen. Om de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer te verhogen, schenkt de stad voor het tweede jaar op rij een gratis fluorescerend rugzakje met het logo van de ‘Aalst ontknoopt’-campagne aan alle leerlingen van het eerste leerjaar. Zo kunnen de leerlingen zich deze winter op een zichtbare en veiligere manier in het verkeer verplaatsen.

De Sint & zijn Zwarte Pieten op bezoek

Wat een stijlvolle intrede vanmorgen! De Sint en de Zwarte Pieten kwamen de speelplaats opgereden in een mooie cabrio. De grote kindervriend en zijn assistenten werden vrolijk en muzikaal onthaald door alle leerlingen en leerkrachten op de grote speelplaats. Daarna brachten de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar diverse dansjes en liedjes in de turnzaal. Ondertussen voerden de andere klassen allerlei opdrachten uit waarmee ze suikerkoekjes konden verdienen om zo via een schatkaart een extra pietenpak te verdienen. Ze slaagden wonderwel in hun opdracht en kregen na afloop allemaal een leuke verrassing! Dankjewel, Sint-Maarten en Zwarte Piet(en)!

Infoavond ‘Huis van het Kind’

Het Huis van het Kind Aalst organiseert op 21 november 2017 de infoavond ‘Als kleine kinderen groot worden – een vorming over alcohol, tabak en drugs voor ouders van tieners’. Deze interactieve vorming is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. De flyer bekijk je hier.

Herfstvakantie

Vrijaf vanaf zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november. We wensen iedereen een deugddoende vakantie!

Fotograaf op school

Op vrijdag 13 oktober komt de fotograaf op school.

Welkom

Directie en leerkrachten wensen alle leerlingen een leerrijk en succesvol schooljaar.

De verdeling van de klassen vindt u bij schoolinfo.

Data rapportbedeling 2017-2018

Rapport 1: september-oktober: 01.09.2017 - 27.10.2017

Rapport 2: november-december: 06.11.2017 - 22.12.2017

Rapport 3: januari - februari: 08.01.2018 - 23.02.2018

Rapport 4: maart - april: 26.02.2018 - 27.04.2018

Rapport 5: mei - juni: 30.04.2018 - 29.06.2018

Jaarrapport