VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Kennismaking voor de nieuwe leerlingen

Op dinsdag 28 augustus zijn de nieuwe leerlingen en hun ouders welkom voor een kennismaking met de klassen en de leerkrachten.

Deze kennismaking gebeurt van 15 uur tot 16 uur.

Tot dan!

Het schoolreglement

De nieuwste versie van het schoolreglement kunt u raadplegen via deze link:

Schoolreglement

Schoolfeest

De uitgebreide fotoreportage vind je onder 'Media' - 'Fotogalerijen'

Cultuurklassen 2018

Omstreeks 9 uur vanmorgen vertrokken 2 goedgevulde bussen richting Kemmel. Het zonnetje was alvast van de partij. Het belooft een onvergetelijke 4-daagse te worden!

Wij houden jullie dagelijks op de hoogte met een verslag van de dag en enkele foto's.

Het verslag vinden jullie bij 'activiteiten' en de foto's bij 'media-fotogalerijen'.

Veel groeten!

Het 5de en het 6de leerjaar.

SOS Schilders op school: de apotheose

Op donderdag 17 mei toonden we trots het eindresultaat van de actie 'SOS-Schilder op School', een nationale actie om het schilderonderwijs positief onder de aandacht te brengen. Het eerste hoogtepunt was de actiedag midden maart waaraan meer dan 1.000 jongeren deelnamen, telkens van twee maal 25 tot 30 secundaire en lagere scholen. Via de actie leerden onze zesdeklassers de mooie en interessante facetten van het schilderberoep kennen. Een motivatie om te kiezen voor het schilderonderwijs en het beroep van schilder-decorateur. Wij kozen niet enkel voor een colorwall maar eveneens voor felgekleurde hypecourts op het basketbalveld en het voetbalveld. Het waren de leerlingen van het VTI, afdeling Schilderwerk en decoratie, die hun jongere collega’s van het zesde leerjaar van de lagere school wegwijs maakten in diverse schildertechnieken. Daarbij geholpen door hun leerkracht én door een vakman die het project van begin tot einde begeleidde en met fierheid zijn vakkennis overbracht. Alle facetten van het schilderberoep kwamen aan bod zoals ondergronden voorbereiden, afplakken, schuren, een grondlaag aanbrengen, afwerken en het juiste materiaal kiezen voor elke stap. Een mooie praktijkervaring!

Voetballen en basketten kan dus voortaan op unieke, felgekleurde pleinen. Peter van ons project, profvoetballer en kapitein van AA Gent Nana Asare, en een delegatie van basketbalclub Okapi Aalstar waren aanwezig en stonden versteld van de hippe look van onze speelplaats. Ze toonden hun kunstjes in de panna-kooi of op het basketbalveld, onder bewonderende blikken van onze leerlingen! Een fantastische afsluiter van een mooi project, in aanwezigheid van de schepen voor sport, de schepen voor onderwijs en directie en verantwoordelijken van het VTI.

De projectfoto's vind je hier, onze foto's van deze dag vind je hier. Ook via deze link vind je mooie beelden van de apotheose. Lees ook het artikel uit Het Nieuwsblad of via deze link.

Info Cultuurklassen

Op dinsdag 22 mei vertrekken de leerlingen en de leerkrachten van de derde graad op Cultuurklassen naar De Lork in Kemmel.

Deze documenten kun je hier raadplegen.

- wat neem ik mee? (inhoud reiskoffer): klik hier

- brief laatste afspraken en adres van het centrum: klik hier

Project SOS - Schilder op school

De verfraaiingswerken van de speelplaats zitten in de laatste rechte lijn. Via het project SOS - Schilder op school worden de muren, het basketbalveld en het voetbalveld onder handen genomen. Een 'sneak preview' van het resultaat zie je hier. Foto's van de voorbereidingswerken van onze zesdeklassers op het VTI bekijk je hier.

Via deze weg willen we de leerlingen, de begeleidende leerkracht en het team van het VTI reeds uitgebreid bedanken voor de samenwerking, de inzet en de enorme werkijver tijdens dit project. Zonder jullie kennis, kunde en professionaliteit was dit niet mogelijk geweest!

Kangoeroewedstrijd

23 leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar namen deel aan de Kangoeroewedstrijd, een wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. Ze kwamen uit in de reeks 'Springmuis' (4de lj) en 'Koala' (5de en 6de lj) en zetten een knappe tot zeer knappe score neer!
Ze ontvingen onlangs hun certificaat en een klein aandenken. Met 10 individuele prijzen en 3 leerlingen die in de 'Provincie-tot-100' zijn geëindigd, mogen we zeker spreken van een geslaagde deelname.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Interscholenwedstrijd Korfbal

Maar liefst 8 ploegen namen dit jaar deel aan het korfbaltornooi van de stad Aalst. Zowel in de tweede graad als in de derde graad boekten we succes: we behaalden de eerste plaats in de 2e graad, deelname met 3 ploegen, en de eerste én de tweede plaats in de derde graad , deelname met 5 ploegen.  Op het sportcentrum Beukenhof heeft iedereen weer het beste van zichzelf gegeven. Proficiat aan alle deelnemers!

Enkele sfeerfoto's vind je hier, de overwinningskreten van de winnaars bij de tweede graad zie je hier.

Invulmoment Schooltoelage

Op donderdag 26 april is er een invulmoment m.b.t. de schooltoelagen. Je kan hiervoor terecht in Ontmoetingshuis 'De Brug', Hertshage 11 in Aalst, tussen 9 uur en 13 uur.

Meer info vind je in de 'Brief voor ouders', die lees je hier, de aankondiging vind je hier.

Boekenbeurs 22 maart

Wedstrijd ‘Win je droombieb’ tijdens de Jeugdboekenmaand

Klas 1B neemt deel aan de wedstrijd 'Win je droombieb' van uitgeverij die Keure. Om kans te maken op het pakket Verrekijkerboekjes en een IKEA-waardebon werd een originele foto ingezonden. Om te winnen hebben we jullie hulp nodig: op de Pinterestpagina van die Keure, op het bord 'Mijn droombieb', vind je onze foto terug. De vier ontwerpen met de meeste pins op de Pinterestpagina, op 31 maart 2018 om 10u00, winnen de Ikea-bon en de Verrekijkerboekjes.
Hoe kan je er voor zorgen dat we winnen? Pin (bewaar) onze foto op jullie eigen Pinterest. Deel het ook zoveel mogelijk zodat anderen onze foto ook kunnen pinnen! 

De rechtstreekse link naar onze foto? Klik hier!
 

Inschrijvingen schooljaar 2018-2019

Beste ouders,

Inschrijven van nieuwe leerlingen kan vanaf maandag 20 augustus op werkdagen van 10 uur tot 16 uur of na afspraak (053/21.16.44). Gelieve daarvoor de ISI+-kaart van uw kind mee te brengen. Ingang: gele deur - St-Jozefstraat 5.

Leerjaar Vrije plaatsen ´18-´19
1e lj 20
2e lj volzet
3e lj 2
4e lj 5
5e lj 8
6e lj 3

Alvast bedankt voor uw vertrouwen in onze school.
Directie en leerkrachtenteam

Gouden medaille in 6B

Op het Belgisch kampioenschap ITF Taekwon-Do in Sint-Lievens-Houtem behaalde Anouar El Farissi de gouden medaille in het onderdeel Youth Tul 10-9e Kup. Bovendien behaalde hij een mooie 4e plaats en een bronzen medaille op het onderdeel Youth Male sparring in zijn categorie. Deze jongeman beoefent de sport nog maar 6 maanden. Knappe prestatie, Anouar!

Krokusvakantie

Vrijaf vanaf zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari.

Directie en leerkrachten wensen jullie een deugdoende vakantie!

Dopjesactie wordt stopgezet.

De verantwoordelijke coördinator van de humaniora liet ons weten dat het inzamelen van plastic dopjes van dranken wordt stopgezet.

De beste wensen voor 2018!

Bedankt Koekenbakkers!

Bekijk hier het bedankingsfilmpje van Ketnet en hier het filmpje van het bezoek van de Ketnetwrappers. De foto's van het bezoek vind je onder de rubriek 'Media'.

Rapport 2

Vrijdag 22 december krijgen de leerlingen het tweede rapport van dit schooljaar.

Ouders die het rapport graag ook digitaal ontvangen, kunnen dit melden aan de klasleerkracht.

Ketnet koekenbak! Pop-up winkel = groot succes!

Promovideo Kerstmarkt / Ketnet koekenbak / De warmste week

Bekijk hier de promovideo van onze actie voor 'De warmste week'.

Openingsdagen VCLB tijdens kerstvakantie

De affiche van de openingsdagen tijdens de kerstvakantie vind je hier.

Fluorescerende rugzakjes voor het eerste leerjaar

Aalst ontknoopt!
In het kader van de ‘Aalst ontknoopt’-campagne rond het nieuwe mobiliteitsplan werkt de Stad Aalst verschillende acties uit om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Een groot deel van deze acties focust op kinderen. Om de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer te verhogen, schenkt de stad voor het tweede jaar op rij een gratis fluorescerend rugzakje met het logo van de ‘Aalst ontknoopt’-campagne aan alle leerlingen van het eerste leerjaar. Zo kunnen de leerlingen zich deze winter op een zichtbare en veiligere manier in het verkeer verplaatsen.

De Sint & zijn Zwarte Pieten op bezoek

Wat een stijlvolle intrede vanmorgen! De Sint en de Zwarte Pieten kwamen de speelplaats opgereden in een mooie cabrio. De grote kindervriend en zijn assistenten werden vrolijk en muzikaal onthaald door alle leerlingen en leerkrachten op de grote speelplaats. Daarna brachten de kinderen van het eerste en het tweede leerjaar diverse dansjes en liedjes in de turnzaal. Ondertussen voerden de andere klassen allerlei opdrachten uit waarmee ze suikerkoekjes konden verdienen om zo via een schatkaart een extra pietenpak te verdienen. Ze slaagden wonderwel in hun opdracht en kregen na afloop allemaal een leuke verrassing! Dankjewel, Sint-Maarten en Zwarte Piet(en)!

Infoavond ‘Huis van het Kind’

Het Huis van het Kind Aalst organiseert op 21 november 2017 de infoavond ‘Als kleine kinderen groot worden – een vorming over alcohol, tabak en drugs voor ouders van tieners’. Deze interactieve vorming is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. De flyer bekijk je hier.

Herfstvakantie

Vrijaf vanaf zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november. We wensen iedereen een deugddoende vakantie!

Fotograaf op school

Op vrijdag 13 oktober komt de fotograaf op school.

Welkom

Directie en leerkrachten wensen alle leerlingen een leerrijk en succesvol schooljaar.

De verdeling van de klassen vindt u bij schoolinfo.

Data rapportbedeling 2017-2018

Rapport 1: september-oktober: 01.09.2017 - 27.10.2017

Rapport 2: november-december: 06.11.2017 - 22.12.2017

Rapport 3: januari - februari: 08.01.2018 - 23.02.2018

Rapport 4: maart - april: 26.02.2018 - 27.04.2018

Rapport 5: mei - juni: 30.04.2018 - 29.06.2018

Jaarrapport