VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Soep maken doe je zo…

Kijk, ik heb wat bij,
prei en selderij.
Snijd de ui in ringen,
gaan we wenen of gaan we zingen?
Ruik je de look?
Ik ook!
En van witte selder ...
Wordt ons soepje helder.
Héél veel stukjes pompoen,
likkebaarden gaan we doen!
Worteltje, knibbel, knabbel ... snoepje
duik maar lekker in mijn soepje!
Tomaatjes, rond en groot,
maken ons soepje rood.
Met een broodje erbij,
smullen we gezond en blij!

De koks van het tweede leerjaar

Activiteiten SMI Esplanade

17/01/2018

Gebaseerd op de film Inside Out, waarin we zien hoe onze gevoelens vanuit onze hersenen worden aangestuurd, maakten we met het vijfde leerjaar een drama-oefening rond het uitbeelden van gevoelens. De filmpjes van 5A hebben we samen geplakt en wat bewerkt via een online programma. Het online-bekijken van het resultaat doe je hier.

15/01/2018

Gebaseerd op de film Inside Out, waarin we zien hoe onze gevoelens vanuit onze hersenen worden aangestuurd, maakten we met het vijfde leerjaar een drama-oefening rond het uitbeelden van gevoelens. De filmpjes van 5C hebben we samen geplakt en wat bewerkt via een online programma. Het online-bekijken van het resultaat doe je hier.

09/01/2018

Op dinsdag 9 januari gingen de leerlingen van 6A op stap naar het VTI. We werden er heel vriendelijk onthaald en leerden de school kennen via een toffe presentatie. De leerlingen speelden een quiz en popelden om de afdeling 'hout' te leren kennen en zelf aan de slag te gaan. Het resultaat was top! Een zelfgemaakte balpenhouder! Het was heel boeiend! Meer foto's…