VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Dikketruiendag #frisgroen

De jaarlijkse Dikketruiendag van het Departement Omgeving is ondertussen een bekende symbolische actie. We doen een trui aan, zetten de verwarming een graadje lager en tonen dat we ons inzetten voor het klimaat.  Voor een gezond klimaat moeten we natuurlijk nog veel meer doen. Dit jaar is het thema ‘van grijs naar frisgroen’: we vergroenen  de schoolomgeving om de klimaateffecten op  grijze en verharde oppervlaktes tegen te gaan. Heel wat leerlingen gingen in op de vraag om #frisgroen naar school te komen!

Activiteiten SMI Esplanade

01/03/2019

Boekenbeurs in de refter van de lagere school van 15.30 uur tot 17.30 uur. Iedereen welkom!

25/02/2019

De afgelopen dagen gingen onze zesdeklassers naar de bibliotheek in Aalst.  Ze werden er heel vriendelijk onthaald en verbleven een hele voormiddag in een prachtig lokaal in de nieuwe stadsbib Utopia. Ze werden in groepjes verdeeld en kregen elk een tablet om het spel te spelen.  Ze leerden over online veilig surfen en cyberpesten. Aan de hand van een spel moesten…

21/02/2019

Omdat wij leerden over het thema 'Water' brachten we een bezoek aan de brandweerkazerne van Aalst. Het was een zeer leuke en actieve uitstap! Alle foto's bekijk je hier.