VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Cultuurklassen dag 3

Hallo!

Opnieuw een kleine update van onze activiteiten hier op de Lork. De weergoden waren ons vandaag erg goed gezind. Het zesde leerjaar profiteerde daarvan en ging met kompas op zoek naar de juiste route rond de Kemmelberg. Het vijfde leerjaar wisselde spelen onder de stralende zon af met een ondergronds bezoek aan de militaire bunker. In de namiddag wisselden we de rollen om.

Hier gaat alles dus nog steeds fantastisch. We genieten met volle teugen van ons verblijf en maken ons klaar voor het grote dansfeest vanavond. Slooooooooow time!

Tot morgen!

Activiteiten SMI Esplanade

11/10/2018

Onze zesdeklassers konden deelnemen aan het WeGoSTEM-project. Met WeGoSTEM ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Ongeacht hun studierichting worden de leerlingen warm gemaakt om iets rond STEM te ondernemen door hen zelf een tekenrobot te laten bouwen en programmeren. Daarbij worden…

26/09/2018

Eerst leerden ze wat meer over fruit, daarna mochten ze smullen van lekkere fruitbrochettes! Bekijk de foto's hier.

20/09/2018

Op donderdag 20 en vrijdag 21 september kwam Kaat Hoogmartens de leerlingen meer vertellen over de wereld van de fagot, in de workshop 'Opa Fagot & Fagotino'. Het beeldmateriaal van dag 1 vindt u hier, dat van dag 2 kunt u hier bekijken.