VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Cultuurklassen dag 2 - Voormiddag

Ondanks het iets mindere weer was het een fantastische voormiddag. Het vijfde leerjaar bezocht het Passchendaele museum en kwam er veel te weten over de Eerste Wereldoorlog: wapens, kledij, geschiedenis, en een heuse een wandeling door de loopgraven. Ze reden daarna door naar Tyne Cot, een indrukwekkende begraafplaats voor gesneuvelden.

Het zesde leerjaar ging deze voormiddag op natuurwandeling met een echte heks en leerden over de planten en hun eigenschappen. Daarna gingen ze op pokémonjacht op het domein. 

Nu gaan we genieten van een lekkere maaltijd (foto volgt) en daarna vertrekken we met z'n allen naar Ieper waar we worden opgeleid tot lakei of dienstmeid en de Last Post gaan bijwonen.

Tot schrijfs!

Activiteiten SMI Esplanade

11/10/2018

Onze zesdeklassers konden deelnemen aan het WeGoSTEM-project. Met WeGoSTEM ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Ongeacht hun studierichting worden de leerlingen warm gemaakt om iets rond STEM te ondernemen door hen zelf een tekenrobot te laten bouwen en programmeren. Daarbij worden…

26/09/2018

Eerst leerden ze wat meer over fruit, daarna mochten ze smullen van lekkere fruitbrochettes! Bekijk de foto's hier.

20/09/2018

Op donderdag 20 en vrijdag 21 september kwam Kaat Hoogmartens de leerlingen meer vertellen over de wereld van de fagot, in de workshop 'Opa Fagot & Fagotino'. Het beeldmateriaal van dag 1 vindt u hier, dat van dag 2 kunt u hier bekijken.