VLS Esplanade

Scholengroep Sint-Maarten

In de geest van Sint-Maarten

Cultuurklassen dag 2 - Voormiddag

Ondanks het iets mindere weer was het een fantastische voormiddag. Het vijfde leerjaar bezocht het Passchendaele museum en kwam er veel te weten over de Eerste Wereldoorlog: wapens, kledij, geschiedenis, en een heuse een wandeling door de loopgraven. Ze reden daarna door naar Tyne Cot, een indrukwekkende begraafplaats voor gesneuvelden.

Het zesde leerjaar ging deze voormiddag op natuurwandeling met een echte heks en leerden over de planten en hun eigenschappen. Daarna gingen ze op pokémonjacht op het domein. 

Nu gaan we genieten van een lekkere maaltijd (foto volgt) en daarna vertrekken we met z'n allen naar Ieper waar we worden opgeleid tot lakei of dienstmeid en de Last Post gaan bijwonen.

Tot schrijfs!

Activiteiten SMI Esplanade

10/09/2019

Donderdag 12 september 2019 om 19.00 uur infoavond. Van harte welkom!

20/06/2019

Onze voorlaatste dag zit er spijtig genoeg op. In de voormiddag wandelde het 5de leerjaar via de vismijn naar de kijkhut voor zeehonden. Het 6de leerjaar bezocht ondertussen het Westfront, een museum over de onderwaterzetting van de Ijzervlakte. Na de middag toonden de leerlingen zich van hun sportiefste kant bij de omnisport en maakten ze zich klaar voor het avondfeestje.…

19/06/2019

Lieve mensen aan het thuisfront, We begonnen de dag met hier en daar met wat regen maar vijfde- en zesdejaars kunnen daar zeker tegen. In de Panne speelden we lustig in het zand en verkenden we het mooie uitgestrekte strand. In het educatief centrum 'Duinpanne' deden we een echte zoektocht naar de schat van de piraten en ook een leerrijk bezoek aan een oud viswinkeltje…